Home

Nieuws 393 x bekeken 1 reactie

Petitie zzp'ers meer dan 41.000 keer getekend

Utrecht - Het protest dat vakorganisaties FNV Zelfstandigen, Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en Platform Zelfstandige ondernemers (PZO) vorige week ontketenden tegen de plannen van het kabinet om 500 miljoen euro te bezuinigen op de zelfstandigen- en startersaftrek, vindt veel gehoor.

Via de website zzp-protest.nl zijn al meer dan 41.000 handtekeningen verzameld, maakten de organisaties woensdag bekend.

"Vanuit de politiek ontvangen wij geruststellende berichten, dat een bezuiniging op de zelfstandigenaftrek omgebogen wordt. Maar zolang wij dat niet zwart op wit hebben en onduidelijk blijft wat er veranderd wordt, gaan we door met ons protest", zegt Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen.

De kabinetsplannen betekenen een flinke lastenverhoging voor zzp'ers. Met de petitie hopen de organisaties zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen onder de circa 1,2 miljoen zelfstandigen in Nederland.

Eén reactie

  • agratax2

    Boeren mogen zich ook wel eens orienteren wat deze wijzigingen voor hen gaan inhouden. De meeste boeren zijn ook ZZP-er en zouden wel onder hetzelfde lasten verhogende regiem kunnen vallen. De groepzelfstandigen is met de ZZP -ers weer interessant geworden voor staatskas, net als decennia geleden toen er nog plenty boeren en middenstanders in Nederland rondkuppelden. Zij vielen ook toen al in een ander belasting en sociaal regiem dan werknemers en ambtenaren. Dit komt blijkbaar terug in een nieuwe jasje.

Of registreer je om te kunnen reageren.