Home

Nieuws 1468 x bekeken

Overstromingen bedreigen mais Colorado

Denver - Overstromingen bedreigen boerenbedrijven in de Amerikaanse staat Colorado. De vrees groeit dat maispercelen naast de overstroomde South Platte River verloren gaan als het water niet wegzakt voor de oogst in oktober.

Als de mais lang onder water staat, volgt rot. Voor Colorado kunnen de overstromingen daarom duur uitpakken. De landbouw draagt meer dan 40 miljard dollar bij aan de economie in de staat en biedt direct en indirect 173.000 mensen emplooi. In het Zuidoosten van de staat wordt vooral tarwe geteeld. De recent door droogte getroffen regio krijgt nu meer water en de verwachting is dat hier de productie juist kan toenemen. Het betreft echter een betrekkelijk klein deel van het landbouwareaal in Colorado.

Of registreer je om te kunnen reageren.