Home

Nieuws 457 x bekeken

Overijssel herstelt onderbouwing vergunning

Den Haag - De provincie Overijssel kan alsnog Natuurbeschermingswetvergunningen afgeven voor veehouderijen in de gemeenten Hof van Twente en Raalte. Dat heeft de Raad van State bepaald.

In mei van dit jaar oordeelde de Raad van State dat de provincie tekort is geschoten bij de voorgenomen vergunningverlening voor een aantal bedrijven die een natuurbeschermingswetvergunning nodig hadden. De provincie had onvoldoende duidelijk gemaakt dat de verandering op de veebedrijven geen extra stikstofneerslag op nabijgelegen natuurgebieden zou kunnen veroorzaken.

De provincie heeft met een aanvullende brief uitgelegd dat de vergunningverlening voor het ene bedrijf mede gebaseerd was op de intrekking van vergunningen van bedrijven op andere plekken. De provincie heeft daarmee de rechter overtuigd. Formeel krijgt de provincie ongelijk in de procedure, maar feitelijk kunnen de vergunningen nu wel worden verleend, omdat de provincie tussentijds de motivering van de vergunningverlening heeft hersteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.