Home

Nieuws 1748 x bekeken 1 reactie

Nestlé opnieuw grootste levensmiddelenconcern

Vevey – Het Zwitserse Nestlé was ook in 2012 qua omzet ‘s werelds grootste levensmiddelenconcern. Dat blijkt uit een ranglijst die werd samengesteld door de Duitse zuivelorganisatie MIV.

Procter & Gamble was net als in 2011 de nummer twee maar Unilever wist van de vierde naar de derde plaats te klimmen, ten koste van cola- en chipsfabrikant Pepsico. Ook de Nederlandse brouwer Heineken steeg op de lijst en wel van de 17e naar de 15e plaats. De onderneming blijft met een omzet van 23.6 miljard dollar wel ver achter bij de Belgische bierbrouwerij AB Inbev. Nestlé is van de grote zuivelproducenten ook de grootste, gevolgd door Danone, dat met een omzet van 26,8 miljard dollar op een 13e plaats kwam. De grootste slachter was het Braziliaanse JBS, dat met een omzet van 37,2 miljard dollar onder meer Tyson Foods, Brasil Foods en Nippon Meat Packers ver voor bleef.

Eén reactie

  • betalert

    Jammer dat Nestlé jaarlijks niks doet aan de 1.500.000 stervende zuigelingen waar zij volgens de WHO deels verantwoordelijk voor zijn.
    Kwestie van water bij de wijn doen................!?

Of registreer je om te kunnen reageren.