Home

Nieuws 844 x bekeken 2 reacties

Neerslagtekort in twee weken gehalveerd

Den Haag – De overvloedige neerslag heeft de laatste weken een einde gemaakt aan een periode met zeer lage grondwaterstanden.

Dat meldt de Unie van Waterschappen in een droogtebericht. Het neerslagtekort in Nederland is sinds het vorige bericht van 9 september gedaald van bijna 200 mm naar 103 mm, ongeveer gelijk aan het langjarig gemiddelde.
De Unie verwacht dat het neerslagtekort in de komende tijd verder zal afnemen. Vanaf volgende week valt er in de stroomgebieden van de Rijn en Maas volgens de organisatie af en toe nog neerslag. De rivierafvoer van de Rijn is nu relatief hoog voor de tijd van het jaar en die van de Maas ongeveer gemiddeld.
De vraag naar water vanuit met name de landbouw is volgens de Unie flink afgenomen. De huidige aanvoer van de rivieren en de grondwaterstanden zijn zodanig dat aan de vraag kan worden voldaan en eventuele droogtemaatregelen worden afgebouwd.

Laatste reacties

  • BoB de Bakker

    Is dat geen stemmingsmakerij geweest van de Unie van Waterschappen. Na 9 september heeft het maar twee dagen geregend.

  • trekker123

    Werk je bij het waterschap dan moet je toch ook maar zien dat jouw werk onmisbaar blijft. Droogtemaatregelen afbouwen is geen kleinigheid. Dat moet je goed met de samenleving communiceren anders wordt je zo weg bezuinigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.