Home

Nieuws 358 x bekeken

Nederlander wordt topman Delhaize

Brussel - De Nederlander Frans Muller staat vanaf 8 november aan het roer bij het Belgische supermarktconcern Delhaize Group. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Muller volgt Pierre-Olivier Beckers op, die met pensioen gaat.

De 52-jarige Muller komt op 14 oktober in dienst bij Delhaize, voordat hij bestuursvoorzitter wordt. Beckers zal hem tot het einde van het jaar bijstaan met advies. Muller werkte eerder bij het Duitse detailhandelsbedrijf Metro, waar hij leiding gaf aan het onderdeel Metro Cash & Carry.

Delhaize telt wereldwijd 3.455 winkels en heeft ongeveer 158.000 werknemers in dienst. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 21 miljard euro. Delhaize is genoteerd aan de beurs in Brussel.

Of registreer je om te kunnen reageren.