Home

Nieuws 232 x bekeken

Milieudefensie onderzoekt schaliegasrapport

Amsterdam - Milieudefensie vermoedt dat het ministerie van Economische Zaken ingenieursbureau Witteveen+Bos onder druk heeft gezet om de conclusies van het schaliegasrapport aan te passen. De organisatie heeft daarom een een Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) ingediend om de communicatie tussen het ministerie en het bedrijf in te zien. Dat maakte Milieudefensie woensdag bekend.

Volgens Milieudefensie worden de risico's die de onderzoekers in het vorige week gepubliceerde rapport duidelijk benoemen, in de concluderende samenvatting behoorlijk verzacht. "We zijn allerlei inconsistenties tegengekomen, die erop wijzen dat de samenvatting een veel positiever beeld van de risico's geeft dan het rapport zelf", zegt campagneleider Geert Ritsema.

Of registreer je om te kunnen reageren.