Home

Nieuws 888 x bekeken 3 reacties

Kritiek Asscher op Europese Commissie

Den Haag - Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher heeft kritiek op de Europese Commissie. Die doet Nederlandse zorgen over de gevolgen van arbeidsmigratie uit Oost-Europa 'te gemakkelijk' af, reageert daar 'badinerend' op en 'schiet meteen in een kramp'. Asscher eist dat Brussel een 'serieus gesprek' met hem voert.

Aanleiding zijn een column van eurocommissaris Neelie Kroes, waarin ze Asscher een Hansje Brinker noemt die zijn vinger in de verkeerde dijk steekt en eurocommissaris László Andor die over xenofobie sprak. Zij reageerde op waarschuwingen van Asscher dat groepen laagopgeleiden in de rijkere EU-lidstaten de dupe dreigen te worden van het vrije verkeer van werknemers. "Onze zwakste burgers leggen het op de arbeidsmarkt af tegen bekwamere mensen van elders", waarschuwde Asscher eerder.

De reacties uit Brussel stemmen Asscher niet positief. "Er wordt badinerend op gereageerd terwijl die zorgen van veel Nederlanders en van de Nederlandse regering zijn."

De verwijzing naar mogelijke xenofobie door eurocommissaris Andor werpt Asscher 'verre' van zich. "Dit laat opnieuw zien dat de Europese Commissie geen scherp zicht heeft op legitieme zorgen. Wij vragen: help ons in EU-verband de problemen op te lossen. Bijvoorbeeld met het innen van boetes en het aanpakken van illegale uitzendbureaus."

Laatste reacties

 • jennissen

  Het word tijd dat Neelie Kroes met pensioen gaat.
  Zij staat te ver van de werkelijkheid af,dat past niet meer bij deze tijd.
  Kijk eens even terug wat er gebeurd is met ABN/AMRO en de Duitsche bank.
  Was toch ook een eis van haar,en nu kunnen wij de wonden likken.
  R.Jennissen.

 • jan123123

  eens Jennissen.DB gooit 20.000 klienten naar buiten
  maar ABN Amro gooit 30.000 klieten op ned.Antillen er uit(mogen nog wel offshore bij abn bankieren.
  banken smijten met alle belangen van hun klienten

  En wat beteft Asscher nr EU: wat politiek geneuzzel: als de burger iets negatiefs hoort over over EU raakt de burger geinteresseerd ?

 • info48

  Als je een serieus gesprek eist moet je wel zorgen dat je serieus genomen KAN worden, rookgordijnen opwerpen ( nu zijn het de Roemenen weer ) om de onmacht van dit kabinet, de problemen oplossen, te verdoezelen hebben ze in de rest van de wereld al lang in de gaten.....daar worden ze al lang niet meer serieus genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.