Home

Nieuws 1247 x bekeken 4 reacties

Kringloopboeren verwachten ontheffing bovengronds bemesten

Eesveen - De Vereniging tot behoud van Boer en Milieu, ook wel kringloopboeren genoemd, heeft er vertrouwen in dat er een oplossing komt voor het bovengronds uitrijden van mest. "Ik ben er 100 procent zeker van dat we er uit komen", zegt een woordvoerder van de vereniging.

De vereniging is met het ministerie in overleg over een ontheffing voor het bovengronds uitrijden van mest. Aanleiding tot dit overleg was een motie die met steun van de voltallige Kamer werd aangenomen. De onderhandelingen zijn in volle gang. De boeren hopen voor het einde van het jaar, dus voor het nieuwe bemestingsseizoen, tot een akkoord te komen.

 

Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu

Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu

Laatste reacties

 • jaapjo

  ze hebben toch ontheffing of is dit weer een oud bericht?

 • trijnie

  Waarom de kingloopboeren wel bovengronds en de gangbare landbouw niet? Wie het weet mag het zeggen.

 • koestal

  hoe is het met die boer bij Beetsterzwaag ?

 • PIETER123

  Ja dat is een goede vraag mensen die met hun hoofd boven de graszoden durven uit te steken.Hoe hoog zou de boete zijn.Rechters moeten ook weer terug in het hok want anders worden ze nog meer gekort door de regering. Dit soort boeren weten gewoon dat de natuur altijd het laatste woord heeft politiek weet het ook maar durven niets.Ook omdat de bond van loonwerker met een goede P.R de lto in een wurg greep heeft.Immers de politiek heeft voor een technisch oplossing gekozen in een ver verleden.In de tijd dat ammoniak nog verantwoordelijk was voor de verzuring van bossen.Nu vertellen die zelfde wetenschappers dat het een base is.Nu pas als bijna de laatste weide vogel het licht uit doet.Darwin zijn wet zegt''voedsel aanbod bepaald als de soort uitsterft''Als je met de wet in de hand in het voorjaar alle wormen even in een zoutbadje stopt weet je zeker dat Darwin weer gelijk heeft.Had Darwin in zijn tijd ook niet problemen met de gevestigde orde.Als deze boer in het bejaardenhuis zit krijgt hij nog een lintje voor zijn daden en moet.

Of registreer je om te kunnen reageren.