Home

Nieuws 1185 x bekeken

Juridische strijd tegen Deutsche Bank

Heerlen - De Heerlense advocaat Charles Lückers roept Deutsche Bank klanten op om gezamenlijk een juridische procedure te starten omdat de bank eind oktober eenzijdig het contract opzegt van 18.000 vooral MKB en agrarische klanten.

Door een overname van een onderdeel van ABN Amro zijn groepen agrariërs, loonwerkers en MKB'ers bij Deutsche Bank terechtgekomen. De bank wil nu van deze 18.000 klanten af. Volgens Lückers betreft het vaak bedrijven die nauwelijks, of tegen fors hogere tarieven, door andere banken worden geaccepteerd. Lückers onderstreept dat Deutsche Bank met elke klant een contract is aangegaan en de hieruit voortvloeiende verplichtingen moet nakomen, anders is sprake van wanprestatie. Individueel procederen is haast onmogelijk. Om gezamenlijk, eventueel met samen met standsorganisaties, een vuist te maken, roept Lückers de Deutsche Bank-klanten op zich bij hem vrijblijvend te melden. "Inmiddels hebben zich al enige individuele agrariërs aangemeld, evenals de nodige ondernemers uit andere sectoren", aldus Lückers. In zijn mogelijke actie wil hij graag samenwerken met de belangenorganisaties zoals LTO Nederland, NMV of Cumela. "Er lopen nog geen contacten, maar ik verwacht dat dit zeker zal gebeuren."

Of registreer je om te kunnen reageren.