Home

Nieuws 520 x bekeken 4 reacties

IPCC: opwarming is schuld van de mens

Stockholm - De mens is vrijwel geheel verantwoordelijk van de opwarming van de aarde. Die conclusie trekken wetenschappers in een VN-rapport dat vrijdag is vastgesteld.

Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) stelt vast dat de mens sinds het midden van de vorige eeuw voor 95 procent verantwoordelijk is voor de oplopende temperaturen op aarde. In een vorig rapport uit 2007 was dat nog 90 procent en in 2001 werd de mens voor 66 procent verantwoordelijk gehouden.

Het IPCC voorspelt meer hittegolven, droogte, overstromingen en de voortgaande stijging van het zeeniveau, tenzij snel maatregelen worden genomen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

Bijna 200 landen hebben toegezegd met de Verenigde Naties te zullen samenwerken om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Zo moeten fossiele brandstoffen gaan plaatsmaken voor duurzame energie.

Het panel vergaderde de hele week over het rapport, dat later vrijdag in detail bekend wordt.

ANP/RTR

Laatste reacties

 • bankivahoen

  Door mijn schuld , door mijn schuld , door mijn grote schuld !! Wat zouden de onderzoekers van dat IPCC toch graag een aarde zonder de mensheid zien. Maar ja , dit wordt door de overheden als zoete koek ingenomen om weer lekker wat lastenverzwaring in te voeren !
  Voer nog maar wat doemscenario's aan dan wordt de burger nog banger en zal met lede ogen alle lastenverhoging moeten slikken .

 • abtje

  Correct, de vorige die dat flikten waren de dinosauriers en ondanks de geloofsbelijdenis zijn ze toch maar mooi uitgestorven, zal ze leren...

 • minasblunders1

  De burger wordt niet steeds banger, Bankivahoen. Steeds meer burgers geloven er steeds minder van.

 • Bison

  Al Gore en David Suzuky zijn toch mooi schatrijk geworden van dat doemsday bullshit preaching maar leven zelf als god in Frankrijk;)

Of registreer je om te kunnen reageren.