Home

Nieuws 513 x bekeken 2 reacties

'Geen enkel Cumela-bedrijf stapte over van DB'

Nijkerk – Nog geen enkel loonbedrijf is erin geslaagd van Deutsche Bank (DB) over te stappen naar een andere bank. Dat is althans de indruk van brancheorganisatie Cumela, dat eerder overleg pleegde met de Duitse bank die in april bekendmaakte zich niet meer te richten op het MKB.

In de praktijk is het lastig leningen over te brengen, aldus Cumela. De nieuwe bank eist zekerheden terwijl een deel daarvan vaak nog als onderpand geldt bij een ander krediet bij DB. Ook worden boetes opgelegd wanneer bedrijven vervroegd willen aflossen. DB geeft aan dat leningen met een vaste looptijd waarbij bedrijven aan de contractuele verplichtingen voldoen, niet voortijdig worden opgezegd. Indien vervangingsinvesteringen noodzakelijk zijn wordt conform de huidige gang van zaken gekeken of het mogelijk is extra krediet te verstrekken (ondernemerschap, zekerheden en toekomstperspectief).

Laatste reacties

 • peter25

  waarom niet de koppen bij elkaar er zijn een hoop meldpunten (stichtingen) en advocaten die zich hard maken voor deze kwestie
  span een rechtzaak aan
  alle bedrijven staan op slot je kunt geen kant meer op
  zelfs gezonde bedrijven kunnen niet weg deze worden geconfronteerd met torenhoge boete renre
  iedereen heel veel sterkte en succes

 • peter25

  dit moet niet individueel uit gemolken worden

Of registreer je om te kunnen reageren.