Home

Nieuws 719 x bekeken

'Energieakkoord vereist nadere uitwerking'

Den Haag - Hoewel het Nationaal Energieakkoord uniek is in de betrokkenheid van de partijen, is de beoogde energiebesparing vooralsnog onzeker. Veel van de afspraken in het Energieakkoord moeten verder worden uitgewerkt, blijkt uit een doorrekening in opdracht van de Sociaal-Economische Raad.

De concreet uitgewerkte afspraken leiden niet met zekerheid tot het halen van de Europese eis voor energiebesparing in 2020, stellen Energieonderzoek Centrum Nederland, het Planbureau voor de Leefomgeving en het Economisch Instituut voor de Bouw. Dat kan volgens de instituten alleen bij een optimistische schatting, waarin uitgegaan wordt van maximale effectiviteit van de afspraken rond energiebesparing.

"Er worden in het akkoord veel afspraken gemaakt die nadere uitwerking behoeven. De kwaliteit van de in het akkoord overeengekomen borging is daarom cruciaal."

Of registreer je om te kunnen reageren.