Home

Nieuws 650 x bekeken

Duitse landbouwminister Aigner vertrekt

Berlijn - De Duitse landbouwminister Ilse Aigner vertrekt naar Beieren, waar ze een nog nader te bepalen zetel krijgt in de deelstaatsregering.

Wie Aigner in Berlijn opvolgt is niet bekend omdat nog wordt onderhandeld over de vorming van een nieuwe regering. Aigner was landbouwminister sinds 2008 en is lid van de Christlich-Soziale Union (CSU), de partij die in Beieren bij de deelstaatsverkiezingen van een paar weken geleden de absolute meerderheid heroverde. Op landbouw in Berlijn heeft Aigner zich onder meer ingespannen om in de samenleving de waardering voor voedsel te vergroten. Verder heeft ze onder andere een aantal zaken op het gebied van dierenwelzijn en antibioticaverbruik op de rails gezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.