Home

Nieuws 779 x bekeken 2 reacties

Duitse boeren droppen biovergistingsplannen

Viersen - Tegen de 54 procent van de Duitse boeren die vorig jaar plannen hadden om dit jaar te investeren in biovergisting heeft die plannen op de lange baan geschoven of helemaal laten vallen.

Dat meldt landbouwmarktonderzoeksbureau AgriDirect aan de hand van de BiogasScanner 2013. Volgens deze enquête onder zevenduizend boeren houdt krap 20 procent wel vast aan de investeringsplannen. Slechts ruim 17 procent heeft tot dusver de in 2012 opgevatte plannen dit jaar daadwerkelijk uitgevoerd.

Hiervan heeft 13,5 procent de installatie zelf gebouwd en 3,8 procent in samenwerking met anderen. Dat is een flinke daling ten opzichte van vorig jaar, toen ruim 19 procent op de solotoer was en 12,5 procent in een gemeenschappelijk vergistingsproject stapten.

Laatste reacties

  • alco1

    Bij mij liggen die plannen ook helemaal onderin de lade.

  • Fleur de lille

    Ben benieuwd wat de experts op de meeting van Ecoferm op 3 oktober in Uddel van dit onderzoek vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.