Home

Nieuws 1871 x bekeken 4 reacties

Directeuren laten bloed testen op schadelijke stoffen

Ede - ProductIP, het internationale platform voor technische productgegevens, daagt managers in ketens van consumentenproducten zoals voeding en kleding uit om hun bloed te laten testen op verboden stoffen.

De actie heet Courage (Engels voor ‘moed’) en moet benadrukken dat het handelskanaal nauwelijks wordt geconfronteerd met de gevolgen van het niet voldoen aan wet- en regelgeving.
ProductIP stelt dat de kans dat consumenten de verboden stoffen opsporen nihil is terwijl de kans dat de NVWA een vervuild product onderschept erg klein is. Tijdens de Soil-to-Shelf Summit, die op 20 november 2013 in Cinemec, Ede wordt gehouden, wordt de officiële aftrap gegeven van project Courage en presenteert ProductIP alvast de resultaten van een pilotonderzoek.
Een groep directeuren en senior managers van producenten, leveranciers en retailers en andere betrokkenen ontvangen vanwege de pilot dit najaar een persoonlijke uitnodiging om anoniem deel te nemen aan een bloedonderzoek naar zware metalen en specifieke chemicaliën waarvoor in Europa een beperking of een verbod geldt.

Laatste reacties

 • Bison

  Zullen wel een hoop goud vinden bij die knapen.ha

 • trijnie

  Toch is dit nog niet zo gek om je te laten testen. Hoeveel mensen worden er niet ziek van bestrijdensmiddelen en andere vreemde stoffen in voedsel, kleding, make up en elektronica.
  Het is al aangetoond dat sommige vormen van de ziekte van parkinson door bestrijdingmiddelen worden veroorzaakt.
  En van de oplosmiddelen in verf en lijm is menig mens arbeidsongeschikt geworden.

 • agratax2

  trijie. Wie zeft mij dat deze heren hun eigen vervuilde producten eten? Ik zou indien in sjoemede met door mij geleverde producten deze niet consumeren, maar de schone die ik rechtstreeks bij de echte slager of groenteboer haal.

 • trijnie


  agratax 1 ik denk dat ieder mens wel bepaalde gifstoffen in het lichaam heeft. Ik denk dat mensen die wonen aan een drukke straat, vooral in de stad, waar de dampen blijven hangen ook wel 'aan de beurt' zijn.
  Maar hier hadden veel boeren, en ook nu heeft de boer een eigen koe voor het vlees. Je ontkomt er niet aan, wat vandaag goed is, moet je morgen niet meer eten, zo is het toch?

Of registreer je om te kunnen reageren.