Home

Nieuws 868 x bekeken 3 reacties

Dijksma: opslibben Hedwige is juist nodig

Den Haag - Het onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder leidt tot opslibbing van het gebied.

Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens haar is dat ook nodig om tot de gewenste getijdennatuur te komen. Dijksma geeft hiermee antwoord op vragen van de SGP. Die partij is bang dat opslibbing juist tot problemen zal leiden en extra hoge kosten met zich meebrengt. De staatssecretaris zegt toe de situatie in het gebied te monitoren en indien nodig maatregelen te treffen.

Laatste reacties

  • koestal

    lulkoek,een Truusexcuus

  • koestal

    Zet Den Haag dan ook maar onder water

  • trekker123

    Tja, wat een wonder. Als er niet constant wordt gebaggerd dan slibt de hele haven van Antwerpen dicht en wordt het nauw van Bath niet veel meer dan een brede sloot. Natuur bestaat in Nederland niet. Cultuur, door mensen gemaakt en in stand gehouden. Het streefbeeld heet dat dan in de beleidsplannen. Het moet natuur worden maar dan wel natuur zoals we ons dat vanachter de tekentafel voorstellen. Blijbaar menen we ons die luxe nog steeds te kunnen veroorloven.

Of registreer je om te kunnen reageren.