Home

Nieuws 1634 x bekeken 1 reactie

Dijksma neemt nog geen aanvullende maatregelen antibioticagebruik

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw gaat geen aanvullende maatregelen nemen om het aantal veebedrijven dat bijzonder veel antibiotica gebruikt terug te dringen. Dat blijkt uit een reactie op Kamervragen van Carla Dik (Christenunie).

Dijksma is tevreden dat het totale gebruik van antibiotica in de veehouderij daalt in lijn met de gestelde reductiedoelen. Ze vindt het wel goed dat de veehouderijsectoren zich extra inzetten op het terugdringen van antibioticagebruik bij veelgebruikers. “Het is primair aan de sectoren en de dierenartsen om daar aan te werken”, zegt Dijksma.

Dijksma schrijft dat er geen indicatie is voor verband tussen de afname in antibioticagebruik en de toename van illegale antibiotica. Doordat bedrijven verplicht geregistreerd moeten zijn om grondstoffen van antibiotica te mogen hebben, is de strafrechtelijke bewijsvoering bij illegaal bezit vereenvoudigd.

Eén reactie

  • trijnie

    En we regeren verder met de ogen en oren dicht.
    Als de economie maar blijft draaien dan kunnen we het aan volksgezondheid weer uitgeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.