Home

Nieuws 2256 x bekeken 5 reacties

Dijkhuizen kondigt vertrek aan

Wageningen - Aalt Dijkhuizen treedt volgend voorjaar terug als voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR.

Dat kondigde hij maandagmiddag aan in Wageningen tijdens de opening van het nieuwe academisch jaar. Op 1 maart 2014 heeft hij er drie termijnen van vier jaar op zitten. Hij gaat zich toeleggen op advies- en commissariaatswerk.

Minister Kamp (EZ) prees Dijkhuizen en de groei die Wageningen UR de afgelopen jaren heeft meegemaakt onder Dijkhuizens leiding. Hij noemde onder meer het feit dat al acht jaar achtereen de universiteit in de Nationale Studentenenquête als beste van Nederland uit de bus komt. Wageningen UR is met haar universiteit en haar praktijkgerichte onderzoeksinstituten een van de grootste kennisinstellingen van ons land. In 2012 bedroeg de totale omzet 660 miljoen euro en waren er meer dan 6.000 medewerkers in dienst. Het is nog niet bekend wie Dijkhuizen gaat opvolgen.

Job Cohen volgt Margreeth de Boer op als voorzitter van de Raad van Toezicht van Wageningen UR.

Laatste reacties

 • abtje

  Job Cohen, ook iemand die zijn sporen verdient heeft in de landbouw, mag nu voorzitter spelen. Schandalig old boys netwerken...

 • ...............

  en wat krijgt ie mee?

 • abtje

  Een zak genetisch gemanipuleerde aardappelen?

 • Oosting-Sietsma

  Werd tijd, de man heeft zijn houdbaarheidsdatum al lang overschreden. En al ben ik het zelden met hem eens geweest, die man stond en staat wel ergens voor. Respect!

 • Broer

  Ik was het vaak wel met hem eens en tegenover Job Cohen moet nodig iemand als Dijkhuizen staan.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.