Home

Nieuws 2286 x bekeken

Braziliaanse veehouder in cel voor moorden

Brasilia – Een Braziliaanse boer die in het Amazone-gebied vee hield is veroordeeld tot 30 jaar cel omdat hij opdracht zou hebben gegeven voor de moord op een Amerikaanse non en milieuactivist in 2005.

Vitalmiro Bastos Moura (43) liet de 73-jarige Amerikaanse Dorothy Stang volgens de openbaar aanklager doodschieten omdat ze kritiek leverde op het illegaal inpikken van grond door professionele boeren ten koste van landloze keuterboeren.
Stang zette zich ook in voor het behoud van het regenwoud. De huurmoordenaar die Stang doodschoot kwam dit jaar vrij na 6 jaar in de gevangenis te hebben gezeten. De zaak kreeg in de Braziliaanse pers veel aandacht omdat het de grote tegenstellingen tussen de grootschalige bedrijven en kleine boeren enerzijds en economische groei en milieubehoud anderzijds onderstreept.

Of registreer je om te kunnen reageren.