Home

Nieuws 9130 x bekeken 5 reacties

Bedrijven Vreba-Hoff VS verkocht

Hudson – De Rabobank in de Verenigde Staten, Rabo Agrifinance, heeft de drie voormalige melkveebedrijven van Vreba-Hoff in de VS verkocht.

Het gaat om Vreba-Hoff I en II en Waldron Dairy in de staat Michigan. De bedrijven en ruim 900 hectare (2.250 acre) zijn gekocht door Milk Source.  Milk Source heeft meerdere mega-melkveebedrijven in de staat Wisconsin.
De Rabobank bevestigt de verkoop. De bank wil echter niet zeggen welk bedrag gemoeid is met de deal. Volgens Milk Source zal de totale investering oplopen tot 90 miljoen dollar, circa 68 miljoen euro. Dat betreft de aankoopsom en het bedrag dat nodig is voor de aankoop van koeien en aanpassing van de melkveebedrijven. Milk Source wil de stallen op korte termijn gaan moderniseren.

De nieuwe eigenaar heeft al overleg gehad met de milieuorganisatie ECCSCM in Michigan. Die heeft lang geprotesteerd tegen Vreba-Hoff omdat die de mestregels overtrad.
Milk Source wijst erop dat het al decennia actief is in de staat Wisconsin en rentmeesterschap en zorg voor het milieu hoog in het vaandel heeft staan.
De bedrijven zijn in 2010 overgedragen aan Rabo Agrifinance omdat de eigenaren, Willy van Bakel en de familie Van der Hoff, niet meer aan de betalingsverplichtingen konden voldoen. De bedrijven hadden toen samen een capaciteit van 8.800 koeien. De boerderijen maakten deel uit van Vreba-Hoff Holdings van de familie Van der Hoff en Vrebadairy. Vrebadairy is een dochter van Van Bakel Onroerend Goed van Willy van Bakel. De laatste onderneming is vorig jaar in Nederland failliet gegaan.

Laatste reacties

 • ja

  900 ha en 8800 koeien ?ja dan snap ik wel waarom zij de mestregels overtreden.ze hadden scheid aan alles. Hoogmoed komt voor de val.iedereen krijgt waar die recht op heeft.zij zijn geen uitzondering op de regel.

 • info58

  en wie gaat het verlies betalen

 • moonshine1234

  Geachte info58
  het verlies moeten ze bij de Rabo in de Vredepeel neerleggen
  tenslotte is het daar begonnen

 • Kobonde

  Ze verhogen gewoon de rente voor iedereen die altijd keurig op tijd
  betaalt.

 • info58

  @moonshine1234
  is daar in Vredepeel nog zoveel te halen dan. Je kunt het verlies wel neerleggen maar als niemand het op wil pakken krijg je het zelf (rabo) voor de kiezen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.