Home

Nieuws 294 x bekeken

Zwakkere groei Azië drukt op Nestlé

Vevey - Nestlé, de grootste levensmiddelenfabrikant ter wereld, heeft in de eerste helft van dit jaar stevige winst- en omzetcijfers neergezet. Maar de afzwakkende economische groei in Azië speelt het bedrijf toch parten.

De omzet exclusief het effect van overnames groeide met het laagste percentage in jaren, zo bleek donderdag bij de presentatie van de cijfers over de eerste zes maanden van de Zwitserse voedselproducent.

Daarnaast bleef door het koude voorjaar in Europa de verkoop van ijsjes achter. Ook de vraag naar diepvriesproducten liep iets terug. De onderneming zei verder minder prijsverhogingen te hebben doorgevoerd om prijsbewuste consumenten tegemoet te komen. Dat was ook mogelijk omdat de kosten voor grondstoffen wat lager lagen.

Over de eerste zes maanden kwam de totale omzet van Nestlé uit op 45,2 miljard Zwitserse frank (zo'n 36,8 miljard euro), een toename met 5,3 procent. Op autonome basis, exclusief het effect van overnames, ging de omzet met 4,1 procent omhoog. Dat cijfer lag de afgelopen jaren rond de 6 procent. De nettowinst steeg met 3,7 procent tot 1,5 miljard frank.

Of registreer je om te kunnen reageren.