Home

Nieuws 2176 x bekeken 18 reacties

Vion Ingredients in beeld bij Duits Saria

Amsterdam - Het Duitse familiebedrijf Saria, gespecialiseerd in onder meer verwerking van slachtbijproducten en alternatieve energiebronnen, is één van de gegadigden voor de overname van Vion Ingredients.

Dat meldt de Telegraaf. Naast Saria zijn private equity-partijen, waaronder CVC en het Amerikaanse Darling International, in de race voor Vion Ingredients. De Telegraaf meldt dat de eerste biedingsronde twee weken geleden afliep. Vijftien partijen hadden zich gemeld, waarvan nu nog vijf of zes partijen over zijn. De verkoop van Ingredients wordt geleid door de Amerikaanse zakenbank BofA/MerrylLynch.

Marc van der Lee, communicatiedirecteur van Vion, wil niet inhoudelijk reageren op de berichten in de Telegraaf. Het enige dat hij kwijt wil is dat de verwachting is dat de verkoop van Ingredients dit najaar zal worden afgerond.

Veehouders hoeven zich volgens Van der Lee geen zorgen te maken over de toekomst van de destructie-activiteiten van Rendac. Rendac, onderdeel van de Ingredients-poot van Vion, zal ook overgaan naar de nieuwe eigenaar. Volgens Van der Lee maken de destructie-activiteiten en de afspraken die daarover lopen met de Nederlandse overheid deel uit van het businessmodel. "Een koper weet waar hij aan toe is en er zal daaraan niet zo veel veranderen", verwacht Van der Lee. Wel geeft hij aan dat de Nederlandse overheid hierin een verantwoordelijkheid heeft. Het ministerie van Economische Zaken kon daar dinsdag niets over zeggen.

Van der Lee geeft verder aan dat behalve een goede prijs voor de Ingredients-divisie vooral ook de toekomst van het bedrijf bij de nieuwe eigenaar een belangrijk aandachtspunt is bij de verkoop. Het gaat daarbij om zaken als investeringsbereidheid, werkgelegenheidsgaranties en de mogelijkheden voor verdere doorontwikkeling van de Ingredients-bedrijven. "Het is een mooi bedrijf met veel potentie en goede toekomstperspectieven, die we ook zo veel mogelijk zeker willen stellen."

Laatste reacties

 • Ishtar

  Verkopen, verkopen, en er blijft niets meer over.....
  communicatiedirecteur........

 • Biggemans

  'Het is een mooi bedrijf met veel potentie en goede toekomstperspectieven, die we ook zo veel mogelijk zeker willen stellen.'

  en dan toch verkopen ??????

 • Daan & Ton

  Als Daan van Doorn niet zo'n megalomaan mannetje was geweest, en met zijn laatste overname in UK van Grampian niet (alles bij elkaar) zo'n € 800 miljoen had verbrast, dan was deze verkoop van Ingredients helemaal niet nodig geweest....!!
  Wanneer komen de ZLTO leden nou eens in opstand, en eisen een diepgaand onderzoek naar dit drama ?????

 • aarthamstra1

  Hoe durven de schoften van VION .De Nederlandse overheid heeft hier in een verantwoordelijkheid .Ze bedoelen het het voort bestaan van het alleen recht van het uitbuiten van boeren (KADAVERS) /scheepvaart/luchtvaart voedsel.
  Slachthuizen restproducten. Alle vieze regels/wetten door de strot van de domme tweede kamer geduwd om de touwtjes nog strakker in handen te krijgen.Nu deze onterechte verkregen rechten nu met toe stemming /instemming/garantie van de overheid te willen verkopen is wel het meest arrogante wat ze een boer/ondernemer /Holland aan kunnen doen.

 • fjam

  ben bang als die kloothommels van vion bestuur tegenkom da ik handtastelijk ga worden ,niet normaal wat die klaar spelen onder noemer goed bestuur.

 • fjam

  enigste wa ze bij mij nog laden is stront en dat zelfs nog met tegenzin.

 • Ishtar

  Wat vreemd is dat dit bedrijf de geschiedenis in gaat, waarvan het bestuur geen verantwoording hoeft af te leggen.
  Van die marionetten in raad van bestuur kan ej niks verwachten.
  Ik zou eens gaan brainstormen om te zien hoe ze dat wel moeten doen.
  ZLTO is eigenaar, niet beursgenoteerd, dus weinig controle systemen als AFM die inspringen.
  Rabobank is de enige belanghebbende.
  Als boer ben je je geld kwijt dat is zeker, VION zal ook nooit meer wat worden immers serieus kan je al helemaal niet meer nemen.
  Dus wie en hoe gaat wat doen om die bestuurders aansprakelijk te stellen?
  -wanbeleid, mismangement, onkunde of wat dan ook.
  -zorg dat je ze prive aansprakelijk stelt en leeg plukt.
  als je dat niet doet, gebeurd het gewoon weer, en laat het ook een waarschuwing zijn van andere bestuurders die geld vergokken van leden of wat dan ook.
  Ik mag hopen dat er nog iets als verantwoording afleggen bestaat.
  Maak een stichting, vakbonden misschien?
  Misschien heb je maar 10 leden nodig om het bestuur onder druk te zetten.
  Je zal iets moeten doen.

 • Mozes

  Waar maak jij je druk over aarthamstra1? Op de eerste plaats ben je geen ZLTO-lid en op de tweede plaats betekent verkoop van Rendac dat er minder in handen is van ZLTO waar jij toch altijd zo'n probleem mee had.
  Vanuit het standpunt wat jij hier al jaren op het forum verkondigt zou je er juist blij mee moeten zijn.

 • aarthamstra1

  MOZES, De schoften van ZLTO plegen hoog verraad, aan de boeren,burgers ondernemers en HOLLAND. Ze willen hun onterechte verkregen macht verkopen.MACHT die ze naar zich toe getrokken hebben onder het mom van boerenbelangenbehartigers. HOOG VERRAAD plegen door het alleen recht van kadaver verwerking te verkopen. Hoog verraad omdat RENDAC alleen winst maakt door te HOGE prijzen te berekenen over de rug van de ellende (KADAVERS )van boeren en burgers. Deze winst (DIEFSTAL) gaan deze schoften te gelde maken, winst die ze jaren gemaakt hebben over de rug van boeren . Gaan/willen deze schoften (ZLTO) MET OVERHEIDS garantie door verkopen , ZODAT beste MOZES DEZE ELLENDE ,DIEFSTAL door blijft gaan . ZE GAAN LETTERLIJK OVER LIJKEN.Het is als je moeder als hoer verkopen. MOZES<MOZES word wakker. Je ging er weer niet inhoudelijk op in. OMDAT ik geen zlto ben???? Omdat ik voor de VRIJE BOER op kom.????? Kom op MOZES
  KIJK eens verder als je eigen belang.

 • fjam

  poeh poeh aart. hier wordt ik nog stil van.zit je wel hoog nie?

 • l coumans

  aarthamstra1 for presedent de man met ballen op de goede plek, helemaal top

 • Mozes

  @aarthamstra1, vroeger was het ophalen van kadavers gratis. Met de winst die Rendac behaalde op de verwerking van slachtafval werd het ophalen van kadavers betaald. Toen kwamen er andere partijen die ook slachtafval gingen verwerken. De winst die deze vrije jongens behaalden werd niet gebruikt voor dienstverlening aan de boeren maar om zichzelf te verrijken. Het gevolg was dat het ophalen van kadavers niet meer gratis kon en boeren er voor moesten betalen. Die vrije jongens waar u zo gecharmeerd van bent hebben ons dus veel geld gekost. Dit had men natuurlijk ook van tevoren wel kunnen bedenken, de vrije jongens zijn er niet voor de boer maar voor zichzelf.

 • fjam

  Daar heb je wel een punt Mozes.maar dacht ook dat in zuiden geen concurrentie mogelijk is door de gebiedstoewijzing die rendac bij de overheid bedongen had , dus ja wat is vrije marktwerking hier dan.

 • Mozes

  Voor het ophalen van kadavers bestaat geen vrije marktwerking. De tarieven worden volgens mij door de overheid vastgesteld.
  Het probleem is dat concurentie tussen meerdere partijen die dezelfde route rijden voor het ophalen van kadavers nooit goedkoper maar alleen duurder kan zijn. Zo is er ook maar één elektriciteitsnetwerk, twee netwerken naast elkaar door de grond zou de kosten ook alleen maar hoger maken. Het tarief voor netwerkkosten wordt ook door de overheid vastgesteld.

  Ik ben voorstander van een vrije Europese markt maar ben mij er tegelijk van bewust dat niet voor iedere dienstverlening aan burgers concurentie tussen meerdere partijen automatisch tot een lagere prijs of betere kwaliteit leidt. Dit omdat bij sommige dienstverleningen meerdere partijen technisch onmogelijk is of grote inefficiëntie veroorzaakt. Stel je voor dat wij twee spoorlijnnetwerken naast elkaar zouden hebben, of dubbele elektriciteits, gas, water en telefoonnetwerken.
  Wat wel kan is dat men bepaalde werkzaamheden per inschrijving uitbesteed aan private bedrijven. Zo hebben nutsbedrijven het leggen en aansluiten van leidingen vaak uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven. Rendac zou bv bepaalde kadaverophaalroutes per inschrijving kunnen uitbesteden aan private vrachtbedrijven.
  Maar twee of drie 'Rendac's' naast elkaar die dezelfde route rijden zal de kosten niet verlagen maar verhogen.

 • aarthamstra1

  Ja Mozes klopt bijna .VOOR (ZLTO) het ALLEEN recht bedwongen bij onze domme overheid. Deze week nog een rekening gezien voor het afvoer van limonade die onder cat1 afgevoerd moet worden VERPLICHT naar boerenbedrog.
  90 euro per ton .DAT IS 60 euro per ton te veel .OMDAT de vrije jongens het niet
  mogen verwerken. Je snapt echt niet hoe de grote mensen wereld in elkaar zit.
  Verhuis naar een communistisch land om te ervaren hoe het werkt als er geen vrije markt werking is. Zoals nu met de verwerking van slachtafval/kadavers.

 • Mozes

  Voor de verwerking van slachtafval bestaat wél vrije marktwerking. Alleen niet voor het ophalen van kadavers omdat er doodeenvoudig niemand anders is die het wíl doen. Als u graag kadavers wilt ophalen als concurent van Rendac mag u morgen direct beginnen.

 • aarthamstra1

  Mozes ,ZLTO BOERENBEDROG heeft het alleen recht ,En daar willen de schoften nu een garantie voor dat bij verkoop dat het alleen recht mee gaat.
  Dat moet je ook als coöperatieve slaaf niet willen ,dat we zo onze kadavers aan een al dat niet buitenlandse onderneming met het alleen recht MOETEN BLIJVEN AFGEVEN.

  Waar zijn de boerenbedrog voormannen om dit te verkomen.
  Ja MOZES er is wat in beweging
  De kippenslachters hebben ondanks de vele recht zaken van boerenbedrog ZLTO hun verwerking's voor kippenslachtafval nu in werking.

 • Mozes

  Wat is het financiële voordeel voor de boer Aarthamstra1?

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.