Home

Nieuws 1484 x bekeken 5 reacties

'Premier Rutte gooide roet in het eten bij GLB'

Vlagtwedde - Volgens voormalig landbouwstaatssecretaris Henk Bleker heeft premier Rutte roet in het eten gegooid bij zijn onderhandelingen voor het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Rutte pleitte voor een lager GLB-budget, terwijl Bleker bezig was om de korting voor Nederland kleiner te krijgen. Bleker ziet een  grote afstand tussen de Haagse politiek en ondernemers op het platteland. "Boeren en tuinders moeten dan ook zorgen dat ze samen met oplossingen komen. In de reductie van antibiotica heeft dat prima gewerkt en dat kan ook werken in het nieuwe mestbeleid", zegt Bleker.

De oud-bewindsman lag zwaar onder vuur bij natuurorganisaties door bezuinigingen op het natuurbeleid. “Natuurorganisaties hadden een relaxed bestaan, voor plannen was er altijd geld”, aldus Bleker, “wij moesten fors bezuinigen, ook op natuur en dat levert kritiek op. Het was een gigantische trendbreuk.”

Bleker pleit er ook voor dat van het extra geld voor natuur meer naar beheer gaat. Nog beter zou het volgens hem zijn als een deel voor exportbevordering ingezet wordt.

Laatste reacties

 • poldes

  iedere politieke partij met verschillende standpunten.

 • BO(skabout)ER

  Het CDA is de enige partij dat nog om boeren geeft, dat zien we nu wel naar een jaartje VVD PVDA..

 • ed12345

  Landbouw is in den haag tweede rangs bussines ze hebben er nog geen ministerie meer voor over

 • groot7731

  Je kunt voor elke beroepsgroep geen minister aanstelen! Je hebt ook geen minister voor de Bouw. Landbouw past heel goed bij Ec. Zaken. Natuurbeheer past daar minder bij.

 • jaapjo

  Het is geen beroepsgroep,landbouw is een deel van de Nederlandse export,wat bovendien Europees wordt geregeld

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.