Home

Nieuws 706 x bekeken 1 reactie

NVWA verstrekt 1 miljoen exportcertificaten

Den Haag - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft deze maand de grens gepasseerd van 1 miljoen verstrekte digitale exportcertificaten.

Met deze certificaten kunnen bedrijven aantonen dat de Nederlandse overheid garandeert dat hun landbouwproducten voldoen aan de regels van het land waarnaar zij exporteren. Het certificeringssysteem Client wordt sinds 2008 stap voor stap ingevoerd voor alle Nederlandse agrarische exportsectoren.

Client optimaliseert de kwaliteit van het toezichtproces en vermindert de administratieve lastendruk voor bedrijven. Via het systeem kan een exporteur zelf controleren of zijn producten voldoen aan door een ander land gestelde eisen, of er eventueel een exportverbod geldt en of er nog een inspectie vereist is. In het laatste geval kan de exporteur via Client een inspectie aanvragen.

Bedrijven vragen via Client momenteel tussen de 11.000 en 12.000 certificaten per week aan. Certificaten worden onder ander verstrekt voor bomen en jonge planten, bloembollen, diervoer, sierteeltproducten en groente en fruit. De 1 miljoen exportcertificaten vertegenwoordigen ongeveer 14 miljard euro aan handelswaarde.

Eén reactie

  • info463

    En niet te vergeten de export van MEST. Binnen Client wordt voor de export van mest de meeste documenten aangevraagd...

Of registreer je om te kunnen reageren.