Home

Nieuws 534 x bekeken 5 reacties

Kritiek D66 op kabinetsplan zzp'ers

Den Haag - D66 wil snel na het zomerreces een Tweede Kamerdebat over plannen VVD en PvdA om zzp'ers extra te belasten.

Het kabinet wil bovendien het voor werkgevers minder aantrekkelijk maken om zzpers in te huren. Aanleiding voor de kritiek van D66 is een artikel in het Financieele Dagblad dinsdag.

Daarin staat dat de coalitie van VVD en PvdA de fiscale voordelen voor zzp'ers en hun opdrachtgevers wil beperken. Werkgevers zouden nu te veel worden verleid om werknemers te ontslaan om ze vervolgens als zzp'er weer in dienst te nemen. Dat scheelt de werkgever als snel 30 procent aan loonkosten.

Volgens D66-Kamerlid Kees Verhoeven raakt het kabinet ondernemers en zzp'ers onevenredig hard als de plannen worden doorgezet. Bovendien is het slecht voor de arbeidsmarkt, stelt Verhoeven. "Dit vernietigt werk en banen.''

Laatste reacties

 • somporn

  De goede komen boven drijven en hebben altijd werk,de mindere komen in de problemen.

 • schoenmakers1

  ze willen toch naar een vrije wereldhandel, die 30 % kan dan wel eens veel te weinig zijn

 • Romeijn

  Precies @somporn, net als met boeren.

 • ikkethuis

  in plaat van een zzper te belasten, zou je ook eens af kunnen vragen waarom de loonkosten veel te hoog zijn tov omringende landen. Als we deze wat lager maken, wordt er weer vast personeel aangenomen, en kunnen we weer cocureren met het buitenland. Maar nee hoor, het te dure overheidsapparaat moet betaald worden door de gewone werkende man. Zelfs als al het werk naar het buitenland verdwijnt, komt er nog iemand op het idee om de lonen te gaan belasten, hoe krijg je een land zo snel mogelijk kapot.

 • alco1

  En zo blijven ze bezig. Steeds maaar weer ondoordachte regeltjes aanpassen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.