Home

Nieuws 2168 x bekeken 4 reacties

Fel debat over jacht op wolf in Vogezen

Epinal – In de Franse Vogezen is een fel debat uitgebroken over het al dan niet afschieten van wolven, nadat de plaatselijke autoriteiten een boer daarvoor vergunning hebben verleend.

Volgens de prefect, het hoofd van het departement Vogezen, had de boer daarom verzocht nadat één of meerdere wolven zijn schapen herhaaldelijk hadden aangevallen.

De plaatselijke dierenbeweging vindt dat echter onbegrijpelijk, omdat er in dit gebied in Noordoost-Frankrijk maar een paar wolven zouden rondzwerven en het aantal aanvallen op vee juist is teruggelopen. Uit cijfers van het ministerie voor ecologie blijkt dat wolven afgelopen jaar in deze regio 139 lammeren zouden hebben gedood.

Laatste reacties

 • agratax2

  1 paar wolven ,blijft geen 1 paar, maar levert op termijn zeker 8 wolven op en een jaar later minimaal 40 welpen. Wolven zullen in de Vogezen geen natuurlijke vijanden hebben, dus zullen deze welpen weinig risico lopen om vroegtijdig te sterven. Is de dierenbeweging nu echt zo dom, om te denken dat wolven geen jongkies krijgen in een land met zo'n goed gedekte tafel?

 • famtillemans1

  dieren bewegingen zijn bijna allemaal dom!!

  een vegetarier helemaal !!!

  een veganist juist niet !!

  vegetarier vind vlees eten juist zielig vaak daarom eet die het niet !!!
  daarom moet je juist wel vlees eten waar je van weet dat dieren een goed leven hebben gehad en niet wel koekjes enz enz eten wat ook van dieren af komt !!!!

  een veganist kan ik dan nog begrijpen !!!

  en alle partijen proberen mensen te hersenspoelen!

  maar een ding is zeker vlees eten is en blijft gezond en lekker en dan heb je zelf de keuze om het van een dier met een goed of slecht leven te kopen of weinig of veel geld te betalen

 • PetervanKempen

  De wolven in de vogezen vonden in ieder geval het vlees van 139 lammeren heel smakelijk. De vraag is nu hoeveel wolven, (die bij voorkeur reeen eten volgens nederlandse geitewoillensokken experts), zijn er nu in de vogezen ??
  VOLGENS DE DIEREN BESCHERMERS MAAR EEN PAAR. Dat is 2, en dat is dus 69,5 lam per wolf.
  Ik hou van lamskarbo's maar dat haal ik als verstokt vleeseter niet.
  Denk dat de wolven dus de makkelijkste prooi hebben gevonden en geen reeen bij voorkeur eten, lopen te hard denk ik, als leek dan.

 • ed12345

  Tenminste een prefect met verstand .De fransen een beetje kennende zal de prefect er zich ook weinig van aan trekken wat anderen daar van denken zolang die maar niet onder Hollande staan

Of registreer je om te kunnen reageren.