Home

Nieuws 1220 x bekeken 3 reacties

'Deutsche Bank verzaakt zijn zorgplicht'

Zwolle - Nederlandse klanten van Deutsche Bank (DB) die een brief hebben gekregen waarin de bank het opzeggen van hun kredieten aankondigt, kunnen hier het beste bij de rechter bezwaar tegen maken.

De bank verzaakt zijn zorgplicht, zegt Harm Wiegersma, oprichter van de Stichting Meldpunt Klachten Deutsche Bank, maandag.

Het betreft voornamelijk boeren, vissers en andere mkb'ers, die voorheen bankierden bij ABN Amro. Onder druk van Brussel moest die bank deze klanten in 2009 afstaan aan de Deutsche Bank. Van 18.000 van hen wil DB nu af omdat die klanten meer geld zouden kosten dan ze opleveren.

Voor velen dreigt een financiële strop, stelt Wiegersma. "Ze lopen tegen extra kosten aan doordat ze verplicht naar een andere bank moeten overstappen. En sommigen kunnen niet bij een andere bank terecht, omdat geen enkele bank hen wil nemen.''

Laatste reacties

  • kk

    Het is een omgekeerde wereld , de voormalige kantoren van ABN AMRO waren voor hen de beter renderende kantoren.Nu het in Duitse handen is kan men er in eens niks aan verdienen. Je hebt als Deutsche Bank behoorlijk zitten slapen dat je met al je geleerde mensen dit van te voren niet had zien aan komen.Je moet dan volgens mij niet je klanten buiten zetten maar je eigen organisatie (Deutsche bank) eens goed door lichten.

  • joannes

    Zo zie je maar hoe je als accountant/bank een financieel plaatje kan schilderen. Wat voor die ene goed is, is voor die andere niet goed. De criteria worden helaas nog steeds door de banken zelf bepaald, dat blijkt maar weer. En de overheid, regelgevers verschuilen zich weer. Ze bemoeien zich alleen met de grote jongens wanneer ze zelf risico lopen! Gerechtigheid is ver te zoeken, Eigenbelang domineert, óók bij de overheid...... en zeker bij de banken!

  • peter25

    deutsche bank rijdt door rood klanten krijgen de boete

Of registreer je om te kunnen reageren.