Home

Nieuws 243 x bekeken

Delhaize weet omzet en winst op te voeren

Brussel - De Belgische supermarktgroep Delhaize heeft in het tweede kwartaal zowel de winst als omzet weten te verhogen. Vooral in België en in de Zuid-Europese landen waar Delhaize actief is, verbeterden de resultaten, zo maakte de onderneming donderdag bekend.

De omzet steeg met 0,6 procent tot 5,3 miljard euro. De operationele winst ging met 1,3 procent omhoog tot 176 miljoen euro. In de VS, waar Delhaize het grootste deel van de omzet vandaan haalt, ging de omzet als gevolg van valutaschommelingen iets omlaag. Maar de verkopen in winkels die al langer dan een jaar open zijn, stegen met 1,1 procent. In België was dat 0,8 procent, terwijl de omzet daar met 2,9 procent toenam.

In het thuisland van Delhaize, waar het concurreert met Ahold die daar met een uitbreidingsslag bezig is, wist het bedrijf zijn marktaandeel met 0,35 procentpunt uit te breiden. Dat is volgens topman Pierre-Olivier Beckers vooral het resultaat van het opknappen van winkels en het uitbreiden van het netwerk.

Ook in Zuidoost-Europa won Delhaize aan marktaandeel. De markt daar blijft wel "uitdagend'', aldus Beckers.

Of registreer je om te kunnen reageren.