Home

Nieuws 1117 x bekeken 7 reacties

Biodieselsector wil actie tegen dumping

Brussel - De biodieselindustrie is woedend op het besluit van de Europese Commissie om de importheffingen op biodiesel uit Argentinië en Indonesië vooralsnog niet te verhogen.

De sector eist ‘onmiddellijke invoering’ om de ‘oneerlijke en massale’ import uit de twee landen af te remmen, zo meldt Agra Europe.

Argentinië en Indonesië zijn grote spelers op de Europese markt; ruim 90 procent van alle biodiesel die de EU importeert, komt daarvandaan. Volgens de European Biodiesel Board (EBB) verlenen de overheden van beide landen onrechtmatige steun aan producenten met dumping op de Europese markt als gevolg. Klachten van de organisatie leidden vorig jaar tot een onderzoek van de Commissie naar de handelwijze van die landen.

Nu blijkt dat er meer tijd nodig is om vast stellen of die steun ook daadwerkelijk gekwalificeerd kan worden als subsidie. In dat geval is de EU volgens WTO-regels gerechtigd tegenmaatregelen te nemen om de eigen industrie te beschermen. De Commissie heeft nog tot 10 december de tijd om een besluit te nemen.

Laatste reacties

 • willem jan

  ze willen toch vrijehandel of is dit een beetje te vrij
  o ja alleen als het om export gaat was ik bijna vergeten

 • bnieuwen

  De corrupte EU-commissie onder leiding van de nog veel corruptere communist Barosso heeft hier met zekerheid een eigenbelang over de ruggen van de burgers.
  Mogelijk dat Barosso of een van de andere commissieleden belangen heeft in de export vanuit Argentinie of Indonesie of een andere vorm van belangenverstrengeling. Terecht is het in ieder geval niet wat Barosso en Co. uitvreet. Het beste voor Nederland is om zo snel mogelijk uit de euro en de EU te stappen. Dan zal het ons veel beter gaan dan onder dit ongeregelde zooitje in Brussel.

 • h.j

  nog meer dumpen mischien dat ze in nederland dan eindelijk eens geen goede grond meer gebruiken om die onzin te produceren

 • neo1966@live.nl

  Ik zou zeggen nog meer dumpen deste goedkoper het hier word

 • deer123

  Sabine 100 % mee eens

 • ed12345

  Sabine en deer begin bij je zelf en rijd geen auto of bus ,Als de vraag opdroogd houd de productie vanzelf ook op

 • h.j

  sorry ed12345 mijn auto rijd op benzine en zonder trekker kan een boer niet

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.