Home

Nieuws 8154 x bekeken 11 reacties

AH sluit deel sector uit voor open dagen

Zaandam - Albert Heijn organiseert 21 en 28 september open dagen bij zijn boeren en tuinders, maar sluit de vleessector en de scharrelbedrijven uit.

In deze sectoren wordt met opgetrokken wenkbrauwen gereageerd, want ze hebben niets te verbergen en laten graag hun bedrijf zien. Maarten Rooijakkers, varkenshouder met zichtstal en voorzitter van LTO Varkenshouderij, reageert: "In de recent afgesproken CBL-inkoopvoorwaarden is opgenomen dat vanaf 1 januari 2015 25 procent van de bedrijven minimaal eens per jaar burgers de mogelijkheid moet geven om in stal te kijken. Vanaf 2020 geldt dit voor alle bedrijven. Dus dit is een opvallende zet van AH. Sterker nog, we nodigen zelf de consument uit als sector tijdens het Weekend van het Varken."

De burger is, wat betreft dierlijke producten, tijdens de dagen alleen welkom op melkveebedrijven en legpluimveebedrijven met uitloop. Volgens een woordvoerder van AH is dat het gevolg van hygiënemaatregelen. Slachterij Plukon reageert: "Het is de keuze van AH. Als ze ook vleeskuikenbedrijven willen, willen wij dat graag faciliteren." Jan Willem Lagerweij, voorzitter van NOP kring Leghennenhouders is verbaasd. De teleurstelling klinkt door als hij zegt: "Het is de eigen keuze en verantwoordelijkheid van AH, maar om een sector die het overgrote deel van de eieren produceert in Nederland uit te sluiten is bijzonder. Hennen in een volièresysteem is prima uit te leggen aan de consument." Ook hij vindt het argument van AH niet steekhoudend. "Juist de hennen met uitloop zijn het gevoeligst voor insleep van ziektes."

Jolanda Mijs

Laatste reacties

 • barneveldsei

  Kan Albert Hein laten zien dat de (plofkip) niet kreupel is , laten ze een kans liggen .

 • l coumans

  A H heeft twee soorten boeren een voor de bulk en een voor het imago dat jullie dat nog niet door hadden

 • stefandonkers

  Het is idd jammer ja , er zijn ook al veel vleeskuikenbedrijven met zichtstallen!! Ook vermeerderingsbedrijven met zichtstallen zelfs!!! Ik ben het helemaal met het barnevelds ei eens!!

 • weko

  agrariërs ah heeft alleen maar belang bij negatieve berichtte over deze sectoren scheelt ze in de inkoop dus meer winst

 • gjcamps

  Als ze alles laten zien worden ze de duurdere producten nog moeilijker kwijt. Laat de consument zich maar foppen, wat dat betreft heeft de nominatie van liegebeest verkiezingen dan toch een kern van waarheid in zich.

 • trijnie

  AH heeft het goed bekeken, klanten kun je beter dom houden.
  Achter het vlees zit een min of meer schattig beest dat,
  voordat het op hun bord terecht komt, toch echt geslacht moet worden.
  Het kon toch eens een paar klanten kosten.
  En wat niet weet wat niet deert.

 • goofslob@gmail.com

  Ik kan het goed begrijpen van AH. Lekker dier 's al zulke organisatie's zijn niet te overtuigen!! Ook al zien ze dat alles O.K is

 • barneveldsei

  goofslob@gmail.com ben bang dat deze groep mensen niet te overtuigen zijn.

 • Elevage

  ik denk dat er beste 'iemand' namens de boeren een bericht mag (laten )publiceren dat er een deel van de leveranciers niet bezocht kan worden omdat AH dat niet WIL!
  Maar dat er wat betreft de leveranciers geen enkel probleem is om mee te doen aan de open dagen.
  Ook dat scheelt klanten..................

 • John Claessens

  Lift mee met de opendagen van ah en maak landelijk bekend dat er ook open dagen zijn bij andere bedrijven . Laat consument horen en zien . Loeren bij de boeren bijv.

 • koestal

  wat een selectief beleid,wat doen ze hun best voor een positief imago,wel een beetje krampachtige houding

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.