Home

Nieuws 1815 x bekeken 7 reacties

'40 miljard minder voor voedselbonnen VS'

Washington – Veertig miljard dollar minder uitgeven aan voedselbonnen in de komende tien jaar. Dat eisen Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten.

Eerder vroegen de politici nog om een bezuiniging van 20 miljard dollar en voorstellen met deze strekking werden door vrijwel de hele Democratische Partij met hoon ontvangen. Een politieke patstelling dreigt.
Boeren en tuinders in de VS wachten al meer dan een jaar op een opvolging van de oude landbouwwetgeving of 'Farm Bill'. De Democraten en Republikeinen zijn het echter nog altijd oneens en laatstgenoemden zetten met een verdubbelde bezuinigingseis de discussie op scherp. Volgens de laatste telling ontvangen bijna een op zeven Amerikanen voedselbonnen. Sinds de recessie van 2008 is het aantal mensen dat claimt zonder bonnen honger te lijden sterk toegenomen.
Volgens de Republikeinse Partij is het programma onbetaalbaar geworden. Vorig jaar was de VS 78 miljard dollar kwijt aan voedselhulp. Volgens voorzitter van het landbouwcomité van het Huis van Afgevaardigden, Frank Lucas, is een forse bezuiniging pas het begin. Mensen die voedselbonnen aanvragen, moeten in de toekomst wat de Republikein uit Oklahoma betreft zichzelf laten testen op drugsgebruik en vaker en aantoonbaar beter solliciteren naar een baan.
De voorzitter van de senaatscommissie voor landbouw, de Democraat Debbie Stabenow uit Michigan, spreekt van politieke spelletjes. Volgens Stabenow is het voorstel 40 miljard dollar te bezuinigen op de allerarmsten een poging de conservatieve stroming, de zogeheten Tea Party, tevreden te stellen dan wel bedoeld om een nieuwe Farm Bill op te blazen. De Republikeinen willen het voedselbonnenprogramma uit de Farm Bill halen, de Democraten niet. Daarom is het twijfelachtig of een eerder voorstel van de Republikeinen voor een splitsing van voedselbonnen en landbouw dat in het Huis van Afgevaardigden nipt werd aangenomen in de Senaat wordt aangenomen.
De huidige landbouwwetgeving is nog geldig tot 30 september en zonder nieuwe wetten, zullen talloze steunprogramma’s voor boeren stilvallen. Boerenorganisaties hebben daarom politieke partijen herhaaldelijk opgeroepen snel tot een akkoord te komen.

Laatste reacties

 • mau

  da's ongeveer dezelfde bezuiniging als op het GLB.
  Moeten ze wel gelijk de wapenwet versoepelen zodat de 'gewone man' zich kan verdedigen tegen al die uitgehongerde armen en drugsgebruikers

 • denker123

  Stoppen met voedselbonnen en uitkeringen en iedereen aan het werk die kan werken,honger is de beste saus.Als men hier in de V.S.rondtoert ziet men niets anders dan Mexicaanse werkers,op de augurken,pompoenvelden,tuinbouw,melkveebedrijven en fabrieken.Dus dat wil zeggen dat de uitkeringen nog veel te hoog zijn,van het niets doen valt men dan in de drugs en criminaliteit zoals met geweren spelen De Amerikaanse politiek mist een midden partij zoals in Nederland om deze problemen op te lossen.Uiterst rechts tegen uiterst links daarom gebeurt er niets.Dit gaat nog veel erger worden de kinderen van de rijke Amerikanen gaan alleen nog naar prive scholen,die willen niet dat hun kinderen bij die arme en meestal criminele kinderen in de klas zitten.Dat worden zo twee aparte werelden en daar komt oorlog van.

 • Mels

  En die rijken hebben geld voor betere geweren dan die arme niets willenden,helaas,de meesten willen gewoon niet anders en zo lost het probleem zich uiteindelijk vanzelf op.Enige is dat je moet zorgen dat je dan wel op het Amerikaanse platteland woont natuurlijk.........Dit alles met een cynische ondertoon uiteraard.

 • agratax2

  denker123. Jouw idee om de gastarbeiders in te ruilen voor de werkelozen, zou ook voor Nederland een goede remedie zijn. Voor Nederland betekent dit ca. 300.000 werkelozen minder wat weer eens Euro 3.600.000.000 minder uitgaven voor de staat en werkelozen 'pot' betekent aan directe en indirecte uitkeringen en ongeveer een zelfde bedrag aan lonen voor gastarbeiders, die dit bedrag na aftrek van premies en levensonderhoud exporteren naar hun land van herkomst, Jouw pessimistische kijk op de toekomst, geldt volgens mij ook voor de EU. Twee werelden een Rijke en een Arme en MOET de Rijke afstand doen van privileges om de Arme bij te halen,. Hoe lang kan de politiek dat nog Verkopen aan de kiezers in de rijke landen???

 • Bison

  In het zweet des aanschijns zult gij uw brood verdienen was de oude leuze,...maar dat willen ze niet meer,...handje ophouden is makkelijker.

  Dat mensen arm geboren worden kunnen ze weinig aan doen maar arm blijven hebben ze meestal aan zichzelf te danken.

 • ed12345

  Als we Nederland als voorbeeld nemen is dit verhaal al behoorlijk bejaard ,in de 50er jaren kwamen de italianen om oa in de staal industie te werken later kwamen de turken om in de industrie de gaten op te vullen nu de oosteuropeanen om op plaatsen te werken waar bijna geen nederlander voor te vinden is Ik denk dat allereerst de mentaliteit op iemand neerkijken of niet voor vol aanzien die met z'n handjes werkt moet veranderen Ik denk dat het 't zelfde is in bijna hele westerse wereld

 • jos54

  Denker123. Volgens u zijn de rijken niet crimineel?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.