Home

Nieuws 515 x bekeken

Winst- en omzetdaling voor Wessanen

Amsterdam - Wessanen heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winst en omzet zien dalen. De voedingsmiddelenproducent opende donderdag voorbeurs de boeken over het afgelopen kwartaal.

Eerder deze maand gaf Wessanen al een winstwaarschuwing omdat de resultaten van de Amerikaanse drankendivisie ABC flink tegenvielen.

De omzet over de afgelopen 3 maanden kwam uit op 187,3 miljoen euro, bijna 7 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Het operationeel resultaat (ebit) bedroeg 3,5 miljoen euro, tegen 5,9 miljoen euro in 2012 terwijl onder de streep een verlies overbleef van 1,2 miljoen euro.

Volgens topman Piet Hein Merckens hadden de Europese markten last van het lage consumentenvertrouwen en de stijgende werkloosheid. Maar Merckens merkte op dat de divisies van Wessanen die zich bezig houden met de productie en levering van natuurproducten aan supermarkten en eigen winkels, de kern van het bedrijf, wel groei hebben gerealiseerd. De zwakke resultaten zijn vooral het gevolg van de problemen bij ABC.

Of registreer je om te kunnen reageren.