Home

Nieuws 2195 x bekeken 2 reacties

Strafrechtelijk onderzoek naar ongeval Makkinga

Den Haag - Het Openbaar Ministerie stelt samen met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid een strafrechtelijk onderzoek in naar het ongeluk in een mestsilo in Makkinga, waarbij drie mensen omkwamen en een vierde man ernstig gewond raakte.

Dat heeft het openbaar ministerie desgevraagd gemeld. Het onderzoek richt zich vooral op de vraag wat er is gebeurd en hoe de vier mannen in de problemen zijn geraakt. Het bedrijf dat van de veehouder opdracht kreeg om de silo te reinigen is verdacht.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt het bedrijf ervan in strijde met de Arbeidsomstandighedenwet te hebben gehandeld. Het bedrijf zou niet voldoende maatregelen hebben genomen om de werknemers te beschermen. Twee werknemers van het bedrijf kwamen om bij het ongeluk. Het derde dodelijke slachtoffer was de zoon van de veehouder.

Het vierde slachtoffer, een man uit Veenhuizen die in kritieke toestand in het ziekenhuis werd opgenomen, is inmiddels buiten levensgevaar. "Hij doet af en toe de ogen open", aldus een woordvoerder van het OM. Het bedrijf heeft inmiddels besloten geen reinigingswerkzaamheden meer uit te voeren.

Laatste reacties

  • PIETER123

    In de middeleeuwen hadden steden een schandpaal en een schoud om de mensen rustig te houden.Nu heeft het O.M deze taak blijkbaar.LTO zijn redaktie heeft zijn tam tam al gedaan om te schrijven dat de silodaken niet de oorzaak zijn. Want met de verplichte silodaken is de voorwaarde om verplicht live lines toe tepassen onmogelijk.(Dan wordt de kap helemaal een gatenkaas)
    Blijkbaar gaat nu weer de wetgever vrij uit om de aandacht te verleggen en de schuld ergens anders neer leggen.Zou Pieter van Vollenhoven niet eens een onafhankelijk rapport willen schrijven net als bij het ambtelijk gedoe bij de spoorwegen.Al zou het maar een mensen leven kunnen redden.

  • Fleur de lille

    Belang voor veiligheid van agrarische bedrijfsterreinen moet uit de sector zelf komen!

Of registreer je om te kunnen reageren.