Home

Nieuws 496 x bekeken

Rechter bevestigt lage schadevergoeding faunafonds

Den Haag - De Raad van State heeft bezwaren van graslandeigenaren tegen schadevergoedingen voor ganzenschade verworpen.

Een Friese en een Flevolandse boer kregen kortingen op de tegemoetkoming, omdat ze volgens het Faunafonds niet genoeg gedaan hadden om schade te voorkomen. In beide gevallen ging het om ganzenschade. De Flevolandse boer had schade door grauwe ganzen en kolganzen. De Friese ondernemer had daarnaast ook nog schade door brandganzen,.

De schade voor de Friese boer werd geschat op bijna 5.000 euro, waarvan het Faunafonds 744 euro vergoedde. Dat ging om schade door ganzen waarop niet gejaagd mag worden.

Voor de overige schade had de Fries onvoldoende gedaan om de vraatschade aan het perceel te beperken. De Flevolandse boer kreeg gen tegemoetkoming in de schade. Ook bij hem was de rechter met het Faunafonds van oordeel dat hij te weinig gedaan had om schade te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.