Home

Nieuws 1387 x bekeken 4 reacties

Kamp: geen garantie voor lagere lasten na opheffen productschappen

Den Haag – Minister Henk Kamp van Economische Zaken kan niet garanderen dat de lasten voor individuele ondernemers lager worden als de belangrijkste taken van de productschappen worden ondergebracht bij het ministerie.

Dat zei hij in reactie op vragen van Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA). Kamp zegt wel zeker te zijn dat de kosten voor de totale sector zullen dalen als de productschappen worden opgeheven, maar voor individuele gevallen kan hij dit niet garanderen.
Het CDA diende tijdens het debat moties in waarin wordt gevraagd om de kosten van de afbouw van de schappen te laten betalen door de overheid, en om de bijeengebrachte reserves op de productschappen ten goede te laten komen aan de sector zelf. D66-Kamerlid Kees Verhoeven maande Kamp tot snelheid. “Er is ruime meerderheid voor het opheffen van de schappen, waarom moet het dan allemaal zo lang duren. Het gaat veel te traag en ook de VVD lijkt het dossier een beetje te laten lopen nu Charlie Aptroot uit de Kamer is”, zei Verhoeven. Hij diende mede namens de PVV en de SP een motie in waarin hij vraagt om voor 2014 geen verplichte heffingen meer op te leggen.

Kamp reageerde dat de productschappen zelf gaan over de reserves en het eventueel opleggen van extra heffingen om de kosten van het opheffen van de schappen te bekostigen.

Laatste reacties

 • boyd.berends

  Ik voorspel dat men over een aantal jaren spijt zal krijgen van het opheffen van de productschappen.

 • mvanbeek@hetnet.nl

  dacht het niet, weg met dat geld verslindende apparaat

 • arib

  Ik ben het met boyd-berends eens. Aptroot heeft uit rancune de TK zo gek gekregen en nu zitten de sectoren met de gebakken peren. Velen willen in de reserves graaien van de schappen; een graantje, visje, stukje vlees of pakje boter mee pikken. Afblijven van de reserves, die zijn van de boeren, vissers en/of tuinders.

 • aardappelboer

  ben er bang voor dat de schappen weg zijn straks maar de heffingen niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.