Home

Nieuws 651 x bekeken 1 reactie

ISN geërgerd over actie Bundnis90 en Grünen in Saksen

Damme - De Duitse varkenshouderij-organisatie ISN heeft een open brief gestuurd naar de Saksische landsdagfracties van Bündnis90 en de Grünen. In de brief roept ISN-voorzitter Heinrich Dierkes de Grünen op om in dialoog te treden met de intensieve veehouderijsectoren en niet alleen over deze sectoren te spreken.

De stap van de ISN komt nadat Bündnis90 en de Grünen een kaart van Saksen op Internet hebben gezet waarop alle intensieve veehouderijbedrijven in Saksen staan weergegeven. Op de site is ook aangegeven welke bedrijven uitbreidingsplannen hebben en/of vergunning hebben aangevraagd. De kaart is te vinden op www.massentierhaltung-sachsen.de. ISN is verontwaardigd over deze publicatie en stelt dat hiermee de intensieve veehouderij onterecht in de verdachtenhoek wordt gezet.

In de open brief aan de Saksische partijen stelt Dierkes dat Bündnis90/Grünen met hun stap te ver gaan. "Het is in feite een stoot onder de gordel", aldus Dierkes, die er verder op aandringt om zakelijker en verantwoorder met de thema's dierwelzijn en intensieve veehouderij om te gaan. In zijn brief aan de Saksische partijen wijst Dierkes er onder meer op dat de partijen met hun actie de privacy van de veehouders schenden, een punt waarover deze partijen ook hun zorgen hebben. Dierkes roept de Grünen en Bündnis90 op om met de veehouders in dialoog te gaan en niet alleen over hun te praten.

ISN roept zijn leden op om ook brieven te sturen naar de fractieleiders van de Grünen en Bündnis90 en hun zorgen te uiten bij deze partijen.

De stap van de Saksische partijen moet worden gezien in het licht van de verkiezingsstrijd. Dit najaar gaan de Duitse kiezers naar de stembus om een nieuwe Bondsdag te kiezen. In enkele Duitse deelstaten (Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen), waar de Grünen mee regeren, zijn strenge welzijns- en milieu-eisen ingesteld. De Grünen en Bündnis90 maken van de dierwelzijnsproblematiek en de intensieve veehouderij grote verkiezingsthema's.

Eén reactie

  • Farm1110

    Tja da waar de grünen regeren is it raak . en doorpje langs de roer mach geen bommen kappen om dat er fledermäuse in zitten. het dorpje drijgt af te zuipen als de damm niet vernuijt gaat worden. grünes pack!! Dioxineskandal zig duitse melkboeren hebben ze gewonn in de steek gelaten. geen hulp geen schadvergoeding.
    Allen maar fantasien!! Het vlees mag niets kosten de melk mach niets kosten maar het vee zal het beste maar bij de boer in het huis woonen ....

Of registreer je om te kunnen reageren.