Home

Nieuws 838 x bekeken 4 reacties

Dijksma wil verder onderzoek ammoniak

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) wil het initiatief van de Stichting Mesdag Zuivelfonds voor veldonderzoek naar ammoniak meenemen in de verder onderzoek. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Dijksma zegt dat de wetenschappelijke onderbouwing van het huidige ammoniakbeleid deugdelijk is. “Daarmee is voor mij ook bevestigd dat de voorgeschreven aanwendmethoden effectief zijn. Ook geven de resultaten van de review geen aanleiding tot aanpassingen in kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)”, aldus Dijksma.
Wel is ze bereid om te werken aan een model voor lokale differentiatie van ammoniakemissie om de effectiviteit van emissiearme maatregelen te vergroten, waarbij ook het effect van de elementen op de ammoniakemissie inzichtelijk moet worden.

Laatste reacties

 • abtje

  Hoeveel ammoniak scheidt een mens uit? Komt daar ook reductie of quota bij kijken of gaan ze ook tot ruimen over?

 • Jan Zonderland

  Ik vraag me zomaar eens af of Sharonneke wel weet waar ze het over heeft als ze praat over 'de voorgeschreven aanwendmethoden'.

 • Demeter Griend

  Ik laat ook wel eens een windje.

 • alco1

  Laat je windje maar mooi gaan. Daar leeft alles van wat groeit, maar niet bemest wordt via de bodem.

Of registreer je om te kunnen reageren.