Home

Nieuws 1053 x bekeken

Deutsche Bank gaat inkrimpen

Londen - Deutsche Bank gaat zijn balans met een vijfde verkleinen. Dat meldde de krant Financial Times zondag, die zich beroept op bronnen bij de instelling. Tegen het einde van 2015 wil de bank dat de verhouding tussen eigen kapitaal en leningen uitkomt op 3 procent.

Dat komt overeen met de eisen die de zogenoemde Basel-III afspraken stellen aan banken, maar hierbij is sprake van een tijdspanne tot circa 2018. Nu staat de verhouding bij de Duitse bank nog op 2,1 procent.

De bank zal de maatregelen naar verwachting bekendmaken tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers aan het einde van deze maand. Volgens de onderneming heeft het voornemen waarschijnlijk weinig gevolgen voor de winst.

Eerder maakten onder meer de Zwitserse UBS en de Franse bank BNP Paribas al bekend de verhouding tussen kapitaal en leningen te gaan verbeteren.

Deutsche Bank kwam in Nederland in opspraak omdat de bank niet op een bevredigende manier afscheid zou nemen van de kleinere zakelijke klanten, waaronder honderden boeren. De bank wil van de klanten af, maar legde tegelijkertijd een renteboete op. Na politieke druk heeft de Bank toegezegd deze renteboete voor kleinere bedrijven kwijt te schelden. De politiek is er nog niet gerust op dat de Deutsche Bank na deze toezegging op een bevredigende manier afscheid neemt van zijn klanten. Er zijn vragen gesteld aan minister van Financiën Jeroen Deijsselbloem.

Of registreer je om te kunnen reageren.