Home

Nieuws 1669 x bekeken 11 reacties

Brinkhorst waardeerde boer meer dan hij toonde

Den Haag - Oud-landbouwminister Laurens Jan Brinkhorst (D66) heeft ten tijde van zijn ministerschap onvoldoende uiting gegeven aan zijn waardering voor de boer. Dat zegt hij in een interview in Boerderij Vandaag, dat donderdag verschijnt.

Brinkhorst had ten tijde van zijn ministerschap te maken met ernstige dierziektecrises (mond- en klauwzeer, vogelpest) en werd geconfronteerd met een groot mestprobleem. Hij maakte zich met zijn optreden niet geliefd bij boeren en tuinders. De bedreigingen aan zijn adres waren zo ernstig dat hij extra beveiliging kreeg.

De oud-minister zegt nu dat hij altijd veel waardering heeft gehad voor de hardwerkende boeren en tuinders. "Maar ik heb dat toen onvoldoende tot uiting gebracht."

Dat er geen chemie was tussen Brinkhorst en de agrarische sector wijt de oud-minister ook aan zijn eigen aparte gevoel voor humor. "Dat werd niet door iedereen gewaardeerd."

De minister die in het begin van deze eeuw de aanzet gaf voor een verbod op de nertsenhouderij zegt nu dat hij eigenlijk geen bezwaar heeft tegen het houden van nertsen. Als zijn zoon Max hem zou zeggen dat hij nertsen ging houden, zou Brinkhorst er niet voor gaan liggen. Maar hij zou zijn zoon adviseren zo'n bedrijf niet in Nederland te beginnen.

Laatste reacties

 • wijntje41

  Geen bezwaar tegen nertsen maar wel verbieden? En oh ja ga maar naar het buitenland ,heb je minder regels en verdien je meer, jouw belasting afdrachten kunnen we hier blijkbaar missen als kiespijn.

 • wijntje41

  Ik heb net nog even in anderhalve seconde het boek humor met Brinkman gelezen.

 • jaapjo

  Komkommertijdt met oude ministers van landbouw

 • Mozes

  Ik had altijd het gevoel dat hij de landbouw minachte, meer nog dan van Aartsen.
  Alleen kwam van Aartsen er openlijker voor uit.

 • mvedder

  je moet wat, als de schoonfamilie van je dochter zelf met nerts om de nek loopt

 • minasblunders1

  Een volk krijgt de leiders die het verdient. Blijkbaar verdienen we niet veel!

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • alco1

  Een minister of secretaris zijn slechts woordvoerders. Of anders gezegd De marionetten van de ambtenaren die er onder zitten en nooit verkozen zijn.
  Daarbij beheerst de éne de kunst beter dan de ander om een publiekslieveling te worden of gehaat.

 • truusjetrap

  Jammer dat er nog aandacht aan die man verspild wordt, als er iemand de land en tuinbouw minacht is het Brinkhorst wel. Als ik humor wil ga ik wel naar een komiek, ik dacht dat hij een serieus beroep had. En ja ik spreek mezelf tegen over die aandacht dat weet ik.

 • Piet, Midden-Europa

  Als mensen <<< in dit geval een man>>> ouder worden gaan zij hun fouten beter herkennen en zelfs <<< in dit geval >>> erkennen !!!... Goed zolang er leven is, is er hoop. Maar de super-zuinige uitstraling van ruim 10 jaar geleden is nog duidelijk aanwezig !!!...

 • johannetje

  hahaha, wat een grap!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.