Home

Nieuws 615 x bekeken

Brasil Foods groeit door aantrekkende exporten

Sao Paulo – Brasil Foods heeft het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van 7,5 miljard real (2,5 miljard euro), 10 procent meer dan in dezelfde periode Vorig jaar.

De winst voor rente, belastingen en afschrijvingen steeg 61 procent tot 910 miljoen real (302 miljoen euro). De groei werd vooral gerealiseerd door meer vleesexporten terwijl de zuiveldivisie vrijwel niet groeide.
Brasil Foods realiseerde deels door wisselkoersveranderingen in de lokale munteenheid gemiddeld 14 procent hogere prijzen. De kosten stegen ruim 8 procent. De cijfers maakten dat de Braziliaanse voedingsgigant haar operationele marge kon verhogen van 2,3 naar 6,4 procent. De Braziliaanse thuismarkt voor vlees was goed voor omgerekend 1 miljard euro. De verkopen groeiden voor Braziliaanse begrippen “gematigd” met 4,3 procent, mede omdat mededingingsautoriteiten de verkoop van binnenlands gevoerde merken oplegde.  
De exportomzet groeide 19,4 procent waarbij 5 procentpunt verklaard wordt uit een groter verkocht volume. Het bedrijf is positief gestemd over de exportmogelijkheden in de aankomende maanden. De Japanse markt voor varkensvlees uit Brazilië is geopend en de eerste zending is in juli naar Japan verscheept. De markten in het Verre Oosten en Europa lijken stabieler te zijn geworden dan enkele maanden geleden terwijl Oekraïne waarschijnlijk ook de markt weer opent voor Braziliaans vlees.
De zuiveldivisie boekte een omzet van omgerekend 234 miljoen euro, een fractie hoger dan vorig jaar. Het cijfer valt volgens de vanuit Sao Paulo geleide onderneming mee gezien het terugdringen van het aantal melkkoeien. Brasil Foods wil minder melk in het bulksegment verkopen en zegt langzaamaan te profiteren van een focus op producten met hogere toegevoegde waarde, zoals yoghurt, speciale zuiveldranken en kaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.