Home

Nieuws 1621 x bekeken

Boete voor illegale handel in grond fors verlaagd

Amsterdam- Een ondernemer die een boete had gekregen van 125.000 euro voor het illegaal aanbieden van landbouwgrond als beleggingsobject hoeft hier nog maar 500 euro van te betalen.

Dit maakte de Autoriteit Financiële Markten (AFM) maandag bekend.

Gezien de omvang van het eigen vermogen van de bestuurder stelde de AFM de boete in beginsel vast op 125.000 euro. De bestuurder kwam uiteindelijk weg met 500 euro boete, in verband met diens beperkte financiële draagkracht. Een woordvoerder van de AFM kon niet zeggen of het vermogen van de man in korte tijd is gekelderd. "Maar hij heeft moeten aantonen dat hij het niet kan betalen.''

De enig bestuurder en aandeelhouder van Ontwikkeling Vastgoed Nederland B.V. (OVN) gaf volgens de AFM van 1 juni 2010 tot en met 24 februari 2011 feitelijk leiding aan de illegale praktijken. OVN bood aan consumenten percelen grond in Terneuzen aan, waarbij werd gespeculeerd op een waardevermeerdering door een bestemmingswijziging. De bestuurder ondertekende in ieder geval 26 koopovereenkomsten met beleggers. Volgens de AFM gebeurde dat zonder vergunning.

Of registreer je om te kunnen reageren.