Home

Nieuws 1209 x bekeken

Weer fatale explosie in kunstmestfabriek VS

Donaldsonville - Opnieuw zijn in de Amerikaanse staat Louisiana slachtoffers gevallen door een explosie bij een kunstmestfabriek. Een persoon is overleden en minstens acht mensen raakten gewond door de ontploffing die zich vrijdagavond (lokale tijd) voordeed bij de fabriek in Donaldsonville, meldden diverse lokale media.

Enkele tientallen kilometers verderop in de plaats Geismar vielen een dag eerder twee doden en 77 gewonden door een explosie bij een andere chemische fabriek.

Volgens de website van eigenaar CF Industries is de fabriek waar de ontploffing van vrijdag gebeurde de grootste in zijn soort van Noord-Amerika. Het was niet het eerste ongeluk bij het bedrijf. In het jaar 2000 kwamen er ook al drie mensen om het leven door een ontploffing, meldt de regionale krant The Advocate.

CF Industries werd destijds beboet vanwege diverse overtredingen van normen op het gebied van veiligheid en gezondheid, aldus de krant. De oorzaak van de explosie van vrijdag is nog onbekend. Het ongeluk gebeurde terwijl een tankwagen werd vol- of leeggepompt.

Of registreer je om te kunnen reageren.