Home

Nieuws 953 x bekeken

Topman Timo Huges vertrekt bij FloraHolland

Aalsmeer – Timo Huges vertrekt na ruim 7 jaar als algemeen directeur bij FloraHolland, de grootste veiling voor bloemen en planten wereldwijd. Per 1 oktober 2013 wordt hij benoemd tot president-directeur van Nederlandse Spoorwegen (NS). Huges, ooit de kroonprins van Frans Maas logistiek, zette aan het hoofd van FloraHolland fors in op het loskoppelen van het logistieke proces en het veilproces.

Huges (48) was van 2006 tot 2008 algemeen directeur van Bloemenveiling Aalsmeer en van 2008 tot nu algemeen directeur van FloraHolland. Huges: “met pijn in mijn hart verlaat ik deze prachtige sector met innovatieve en gedreven ondernemers. Met veel plezier en toewijding heb ik samen met mijn collega's voor de veiling mogen werken. In de wetenschap dat de coöperatie en haar bedrijf staan als een huis, heb ik het aanbod bij NS durven aanvaarden.”
Bernard Oosterom, voorzitter van het bestuur: “wij betreuren maar respecteren het besluit van Timo. Timo heeft de sector na zijn komst in 2006 veel gebracht. Na de fusie heeft hij zeer gepassioneerd gebouwd aan het samenbrengen van de verschillende veilingen tot een internationaal handelsplatform. Met visie en enthousiasme heeft hij leiding gegeven aan ons coöperatieve bedrijf en de positie van onze leden verder versterkt.”
Huges volgt bij de NS Bert Meerstadt op. Meerstadt kwam in opspraak vanwege de aanhoudende problemen met de introductie van een nieuwe hogesnelheidstrein, de Fyra.

Of registreer je om te kunnen reageren.