Home

Nieuws 1851 x bekeken

'Record landbouwhandel Nederland- Wit-Rusland'

Minsk – De Nederlandse en Wit-Russische agrosector hebben in 2012 voor een record aan zaken gedaan. Dat zegt de Wit-Russische ambassadeur voor handel, Dmitri Fomchenko tijdens een Nederlands-Wit-Russisch handelsforum op de landbouwbeurs Belagro in Minsk.

In 2012 werd voor meer dan 79 miljoen euro aan agrarische producten en toebehoren verhandeld. Vanuit Nederland gaat het vooral om veevoeders, bloemen, zaaizaden en vis en productietechnologie. “De belangstelling voor Wit-Rusland neemt toe”, zegt Fomchenko.

Dmitry Kalinin van het Wit-Russische instituut voor investeringen zegt dat in de eerste vier maanden van dit jaar net zoveel investeringen zijn gedaan in het land als in 2012. “De belangrijkste investeerders zijn Rusland, China en Cyprus”, zegt Kalinin. Vanuit Nederland hebben dit jaar vijftig bedrijven interesse getoond om zaken te doen in Wit-Rusland. Het land wil als lid van de Douane-unie met Rusland graag het voorportaal voor toegang tot Rusland worden. Nederlandse bedrijven worden daardoor gemotiveerd om te investeren in het land. Nederlandse bedrijven als onder andere Nutreco, Lely, APH, Van de Bilt Zaden en Vlas, Van Drie group, Agrotech Didam en PTC+ zijn al actief in Wit-Rusland. Op de landbouwbeurs staan zijn onder andere Lely en APH met veel machines vertegenwoordigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.