Home

Nieuws 789 x bekeken 3 reacties

Rabobank: economie stagneert in 2014

Utrecht - Extra bezuinigingen zullen ervoor zorgen dat de Nederlandse economie ook in 2014 niet groeit. Dat schrijven economen van Rabobank in een woensdag verschenen kwartaalbericht.

“Beter is het als het kabinet versneld aan de slag gaat met structurele hervormingen. Door te blijven vasthouden aan extra bezuinigingen blijft de negatieve spiraal van lage economische groei, afnemende koopkracht en bezuinigingen in stand'', stelt Rabobank.

De economie van ons land bleef in het eerste kwartaal van dit jaar in recessie en ook in het tweede kwartaal nam de economische activiteit waarschijnlijk verder af. Voor 2013 voorzien de Rabo-economen een krimp van het bruto binnenlands product van 1 procent. Voor 2014 verwachten zij stagnatie.

De economie wordt vooral gedrukt door de "zeer zwakke'' binnenlandse bestedingen. De extra bezuinigingen hebben volgens de bank hun weerslag in de vorm van een hoge werkloosheid en een hoog niveau van faillissementen. "Ook is het hierdoor voor huishoudens zeer moeilijk om schulden af te bouwen en te sparen, laat staan om meer te gaan consumeren'', aldus Rabobank.

Laatste reacties

 • kalkar

  Wat erg zeg, heb ik 10 jaar geleden al voorspeld. Wordt nog veel slechter, ik moet er wel om lachen eigenlijk. Al die patsers die nu liggen te janken.

 • LUCTOR

  Moeten we daar economie voor gestudeerd hebben om dit te voorspellen?
  We moeten in Nederland af van al die witte boorden met veel te hoge salarissen en net als na de oorlog de handen uit de mouwen steken en niet bang zijn voor vieze handen waar we nu de Polen voor hebben het is van de zotte dat er een vracht werklozen rondlopen die dit werk ook kunnen doen maar ja de witte boorden schreeuwen steeds dat er een tekort aan hoger opgeleiden is en je kunt beter doorstuderen als een baan accepteren waar je zo nu en dan je handen ook nog eens moet gebruiken als je maar lang genoeg studeert heb je de meeste kans om in het sigment van de graaiers te belanden.

 • koestal

  Ook veel Rabobankkantoren gaan dicht !

Of registreer je om te kunnen reageren.