Home

Nieuws 849 x bekeken 3 reacties

Protestlunch tegen voedselverspilling

Amsterdam - Twee megagrote pannen met soep en curry, gemaakt van afgekeurd voedsel. Dat staat zaterdag op het menu tijdens een lunch op het Museumplein in Amsterdam.

De organisatie Damn Food Waste nodigt vijfduizend mensen uit om aan te schuiven.

De lunch, die tussen 12:00 en 16:00 uur plaatsvindt, is een protest tegen de voedselverspilling. In het eten zijn onder meer kromme komkommers, groente in verkeerd gelabelde verpakkingen en gebutste tomaten verwerkt. De initiatiefnemers zamelden in totaal zo'n 1.000 kilo verse groente in.

De Amsterdamse wethouder Freek Ossel (armoede) heet de bezoekers rond het middaguur welkom. Ook staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken is erbij. Rond 15:00 uur nemen twee chef-koks het tegen elkaar op om van afgekeurd voedsel een lekker maal te maken.

De actie is een initiatief van onder meer het Voedingscentrum, Universiteit Wageningen, Youth Food Movement en Natuur & Milieu. Volgens de organisaties verspilt Nederland bijna een derde van haar voedsel en verdwijnt jaarlijks voor 4,4 miljard euro aan prima etenswaren in de vuilnisbak.

Laatste reacties

 • de kok

  Mijn kippen eten de restjes, maar hier doen de meeuwen zich te goed aan vuilniszakken vol met eten...

 • trekker123

  Sommige honden en katten eten betere biefstuk dan hun baasjes.

 • hout&co

  Het is wel zeker dat ´nederland VEEL voedsel verspilt !!!!
  De supermarkten alleen al gooien dagelijks voor honderden euro´s weg aan goed voedsel en verpakkingen die `over datum´zijn.

  Maar zelfs de armen onder ons die er steeds meer komen krijgen niet de gelegenheid om DAT voedsel te mogen ophalen of gebruiken.

  Argument van in ieder geval 1 JUMBO supermarkt is, als we dat doen komen ze niet meer in de winkel voor hun boodschappen.
  Alsof de mensen die niets te besteden hebben graag bij een winkel komen die binnen een jaar tijd de prijzen met minimaal 33% verhoogt..........

  Wanneer gaat de regering daar eens iets aan doen, de ongebreidelde prijsverhoging bij supermarkten die ook nog eens de boeren een strop rond hun nek leggen als ze niet iets van de al magere kostprijs af willen doen....

  Nee, ze gooien het goede voedsel liever weg of voor zwerfkatten en kraaien dan hun medemens te helpen die door de crisis in zwaar weer terecht is gekomen

Of registreer je om te kunnen reageren.