Home

Nieuws 2522 x bekeken

Overstromingen in Duitsland ontwikkelen zich tot ramp

Berlijn - In het zuiden en oosten van Duitsland is een rampsituatie ontstaan door overstromende rivieren. In veel steden moeten daardoor bewoners worden geëvacueerd.

In de aan de Donau en Inn liggende Beierse stad Passau hebben de rivieren de hoogste waterstand bereikt sinds 1954 en staat de binnenstad volledig onder water. In de deelstaten Saksen en Thüringen zijn tot dusver meer dan 10.000 mensen geëvacueerd. Overstromingen doen zich ook voor in Oostenrijk en Tsjechië. De gevolgen voor de landbouw in de door wateroverlast getroffen gebieden zijn ernstig, maar over de omvang van de schade kan nog weinig worden gezegd. Het koele en natte weer zorgde bij voorbaat al voor grote problemen in de sector. Bondskanselier Angela Merkel heeft de getroffen deelstaten alle benodigde hulp van de bondsregering toegezegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.