Home

Nieuws 1481 x bekeken 10 reacties

Onderzoek naar nieuwe financieringsvormen natuur

Den Haag - Het Nationaal Groenfonds gaat onderzoek verrichten naar nieuwe mogelijkheden voor de financiering van natuur. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer.

De nadruk ligt op samenwerkingsverbanden tussen overheden en bedrijven of particulieren (zogeheten PPS-constructies) en combinaties met andere maatschappelijke doelen. Aanleiding voor het onderzoek is een aangenomen motie van VVD en PvdA.

Laatste reacties

 • rickveldhuisen

  Waarom ook niet, in deze tijden van bezuinigingen. Volgens mij is er genoeg natuur in Nederland. Ga dat eerst maar eens goed onderhouden!

 • koestal

  postcodeloterij heeft hier geld voor,zelfs de armste mensen doen mee

 • PetervanKempen

  Het groenfonds en de PVDA en VVD bedoelen dat de benodigde fondsen die oa de ganzenschade moeten financieren er niet gaan komen. Vandaar dat de rustgebieden ook nog niet zijn aangewezen/overeengekomen, want er is geen dekking voor! Is ook te gek voor woorden: meer ganzen opvangen in de winter dan hoeft en die dan gaan vetmesten op boerengrasland om de natuurgebieden heen in de winter zonder die te reduceren, met vele nieuwe overzomeraars en schitterende broedresultaten van de ouders die trekken tot gevolg.
  De wal keert het schip wel, denk ik dan

 • Zuperboer

  t Is de vraag of je dan nog aan wal moet staan of op t schip Peter. Dat wordt de komende jaren de cruciale keuze die je moet maken met deze oranje/rode regeringen. Nou ja 't schip is zinkende dus dat maakt die keus weer makkelijker.

 • Jaap 109

  Dijksma kan ook natuur aankopen in een ander land dan is het toch ook opgelost of zie ik het nu verkeerd.

 • agratax2

  Jaap109. Het gaat niet over natuur in zijn algemeen heid. Het gaat over meer ' kunst' natuur in het overvolle Nederland. De Nederlandse Regenten willen de kool (voedsel) en de geit (wild) sparen en hopen dat het arme deel van de bevolking zich hier voor hard maakt en het betaalt. Ik vrees voor de regenten dat als zij niet eerst zorgen voor brood op de plank en werk aan de winkel er geen behoefte zal zijn aan meer groen en meer wilde dieren. of het moet al zijn dat de armen deze wilde dieren als vulling gaan gebruiken voor hun braadpan.

 • aarthamstra1

  Ga zo door versnelt de opstand van het volk zeker. De nieuwe media doet de ogen van het misbruikte volk openen . Crisis en de graai cultuur van de multinational/elite zijn meer in toom te houden. Het volk ook niet meer.

 • minasblunders1

  Hamstra, ik denk dat je het 'volk' te hoog inschat. Als er een opstand zou komen dan was-ie er al lang geweest. Nee, het Nederlandse volk is hier veel te passief en te dom voor. Dit geldt niet alleen voor boeren, maar ook andere delen van de bevolking walgen van alles (onderwijs). Toch gaan we met z'n allen doen wat een paar idioten loopt te bedenken. We laten ons met 16 en een half miljoen mensen gijzelen door enkele honderden lieden zonder enige kennis of visie. Dit noemen we dan democratie. Het kan in een democratie natuurlijk niet zo zijn dat een kleine minderheid zijn wil oplegt aan een grote meerderheid. Toch is dat wat er in dit land gebeurt.

 • bankivahoen

  Democratie is het beste woord om de bevolking achterlijk te houden. Daar is men in Nederland erg in geslaagd. Weinig landen waar de bevolking zo dom is als in hier,daar heb je gelijk in minasblunders@. Toch weet je dat de bom niet altijd meer tikt , en echt wel ooit boem zegt !!! Toch gaat dit nog wel een tijdje duren. Onder grove leugens is het gepeupel nog lang onder de knoet te houden .Het frapante is dat links alle leugens voor zoete koek aanzien ( milieu doemscenario's ) en zich agressief opstellen naar anderen die hen hierin niet volgen. Dat zie je vaak op deze site terug met domme 'stadse' reacties op welk vakgebied dan ook. Toch vermoedt ik dat hier een onverwachte wending plaats gaat vinden maar of die leuk is voor de mensheid waag ik te betwijfelen.

 • Mels

  Gaat niet gebeuren zolang men meent nog geld genoeg te hebben voor al die onzin.
  Veel van dat geld komt immers ook direct naar die wanbeleid voerende en geldverspillende organisaties toe...

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.