Home

Nieuws 1034 x bekeken 1 reactie

"Omgevingsvergunning nertsenhouderij alleen weigeren op basis van milieu'

Den Haag – Een omgevingsvergunning voor milieu kan alleen geweigerd worden op basis van milieucriteria. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw in reactie op vragen van Marianne Thieme (PvdD) over een verleende milieuvergunning voor een nertsenhouderij in de gemeente Bladel.

Het bedrijf mag de nertsenplaatsen echter niet bouwen in verband met het verbod op de nertsenhouderij. “De aanvrager had op 15 januari 2013 zowel over de omgevingsvergunning als de benodigde huisvestingsplaatsen moeten beschikken om gebruik te kunnen maken van de overgangstermijn voor nertsenhouders  tot 2024. Met omgevingsvergunningen die na 15 januari 2013 zijn toegekend kunnen vanwege de Wet verbod pelsdierhouderij in de praktijk geen nertsenhouderijen meer gerealiseerd worden”, schrijft Dijksma. Thieme was bezorgd dat er toch vergunningen worden verleend voor nertsenbedrijven, terwijl er een verbod geldt voor deze sector.